Винесли котів у мішках. У Києві стався скандал за участі мера Старокостянтинова

Його звинувачують в жорстокому поводженні з тваринами. Сам Микола Мельничук має іншу версію того, що сталося. У дописах у Facebook йдеться, що Микола Мельничук разом із шістьма особами зайшли до жінки, яка надає притулок тваринам, і винесли звідти у мішку 23 котів. А також забрали з собою собаку, породи кокер-спанієль.
 
Журналістка vsim.ua поспілкувалася з обома сторонами:
 

“Стали за шкірки брати котів, викидати їх в мішок і зав’язувати”

 
Микола Мельничук має племінницю в Києві. Жінка надає притулок тваринам, як вона сама і каже. Мовляв, займається волонтерством вже близько 20 років. Говорить, увесь цей час рідний дядько і його дружина проти її діяльності.
 
За словами Людмили, вона підбирає безпритульних тварин, доглядає за ними та лікує, а згодом шукає для них сім’ю через соцмережі. Вона каже, що всіх тварин донедавна утримувала в орендованому приміщенні. Проте згодом через бюрократичні питання їй довелося звідти виселитися. Частину котів вона забрала до квартири. Саме звідти, за її словами, дядько вивіз тварин у мішку.
 
Людмила говорить: добре розуміє, що тримати хвостатих у квартирі – не вихід. Розповідає, що вже придбала земельну ділянку в Обухові й планує там будувати притулок. Наразі вона турбується щодо місця знаходження тварин. За її словами, дядько сказав одне: “Навіть не намагайся їх шукати”. А де тварини перебувають зараз, він не відповідає. Також Людмила каже: разом із котами забрали собаку – кокера спанієля. Розповідає, знайшла його неподалік Обухова у важкому стані. Додає, тварина має пухлину. Тож вона готувала собаку до операції. Це сталося тоді, як я була на роботі. Дядько подзвонив і запитав, де я. Він сказав, що зараз вивезе моїх тварин і щоб я припинила цим займатися. На той момент мій син виходив з дому й побачив людей, які пішли до квартири. Зайшов мій дядько і ще 5-6 осіб. Сину навіть не дали можливості пройти чи набрати когось телефоном, – каже Людмила. Вони увірвалися в кімнату і стали за шкірки брати котів, викидати їх в мішок і зав’язувати. Для мого дядька тварини – це як таргани. Це антисанітарія для нього. Я йому пояснювала, що ми живемо в європейській країні і треба змінювати свій світогляд, – додає вона.
 
Ясно, що у квартирі тримати стільки тварин не можна. Тому я зняла в оренду приміщення для цього. Виявилося, що воно за документами проходить як приміщення стратегічного призначення. Тобто не мали права здавати його в оренду. У прокуратурі мені сказали вивезти звідти тварин. Тому довелося це зробити. Куди могла, я їх розвезла. В Обухові ми вже купили землю, щоб побудувати нормальний реабілітаційний центр, – каже Людмила.
Жінка додала – представники організації зоозахисників у Києві вже написали заяву до поліції. Це саме вона планує зробити від свого імені.
 

Що каже міський голова Старокостянтинова

 
Журналістка vsim.ua також поспілкувалася із Миколою Мельничуком. Він повідомив зовсім іншу версію всього, що відбулося в Києві.
 
Розповів: його племінниця не волонтерка, а шахрайка. Мовляв, вона не лікує тварин, а знущається над ними й навіть не годує. Від такого способу життя страждають не лише чотирилапі, каже мер Старкона, а і її 20-річний син. Саме він і попросив Миколу Мельничука допомогти. Адже через численну кількість тварин у квартирі, не може нормально жити.
 
Міський голова розказав, що у квартирі його племінниці коїться справжній безлад. Мовляв, вона не прибирає за тваринами. Тож на підлозі в помешканні повно лайна, а також мертвих котів. Він каже, що був присутній під час того, як тварин забирали з її квартири. Та сам, каже, цього не робив.
 
Ви бачили коли-небудь жахи? У моєї племінниці справжні жахи в квартирі. Там ніхто не прибирає й не викидає лайна. Під ногами мертві коти. Її треба судити за знущання над тваринами. Хіба це волонтерство? Одне діло, коли є притулок, що відповідає певним нормам і стандартам. А це пряме знущання. Вона не годує їх і жодним лікуванням не займається. Я підтримую будівництво притулків для тварин. Але те, що в неї – це дурня, – каже Микола Мельничук. – До мене звернувся її син. Розповів, що він не може жити в тих умовах. Ви розумієте, цій людині байдуже на всіх, і на своїх дітей в тому числі.
 
Також Микола Мельничук надав фото й відео з квартири, де племінниця тримала котів. 
Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

П’ять магнолій посадили на “Алеї нескорених” у Хмельницькому

У хмельницькому сквері імені Тараса Шевченка рідні військовополонених і безвісти зниклих посадили п'ять магнолій на "Алеї нескорених".

6 години тому

На річці Горинь дільничний виявив браконьєра з сітками загальною довжиною близько 400 метрів

Поліцейський вчасно зупинив зловмисника, проте тому таки вдалось виловити більше 80 рибин.

10 години тому

На Хмельниччині СБУ викрила чергову схему ухилення від мобілізації

За даними слідства, голова однієї з районних ВЛК організувала схему вимагання грошових коштів з осіб, які підлягають мобілізації, за визнання…

11 години тому

У Хмельницькому комунальники мають відшкодувати майже 80 000 грн збитків власнику автомобіля, на яке впало дерево

Стягнути з Комунального підприємства по зеленому будівництву і благоустрою виконкому Хмельницької міської ради на користь власника автомобіля Mercedes-Benz 69 043…

12 години тому

У Хмельницькому відбувся ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024

14 квітня Хмельницькому відбувся Ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024. У ньому взяли участь 48 учнівських мінікомпаній з 31 закладу професійної…

13 години тому

З добудовою двох нових енергоблоків Хмельницька АЕС стане безпечнішою: чому

На Хмельницькій АЕС наприкінці минулого тижня почали будувати два енергоблоки за американською технологією.

15 години тому