З початку липня рибоохоронний патруль зафіксував 17 порушень

У період з 1 по 8 червня 2019 року інспектори Хмельницького рибоохоронного патруля зафіксували 17 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Про це повідомляє прес-служба управління. 

Так, було складено шість протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства), три – за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства), три – за ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів). Також було складено п’ять актів виявлення та вилучення безгосподарського майна.

«Загалом, у порушників конфісковано 23 кг водних біоресурсів та 18 од. заборонених знарядь лову (сітні). Збитки, завдані рибним запасам, склали 1 632 грн», – повідомив керівник рибоохоронного патруля Андрій Полудняк.

khm.darg.gov.ua

Для прикладу, третього липня державні інспектори виявили незаконне добування риби забороненими знаряддями лову – хваткою. Випадок зафіксували на р. Вовк, в межах смт. Летичів Летичівського району. Місцевий житель зловив 10 екз. плітки. Сума збитку склала 850 грн.

У цей ж день аналогічне порушення рейдова група виявила вже на р. Хомора, в межах с. Кропилівка Шепетівського району. Місцевий житель добував рибу забороненими знаряддями лову – сіткою. У тенета потрапили 3 екз. карася сріблястого. Збиток склав 51 грн.

khm.darg.gov.ua

Шостого липня рибоохоронці зафіксували ще два грубих порушення правил рибальства. Місцеві жителі здійснювали вилов водних біоресурсів забороненими знаряддями лову –сіткою. Інциденти зафіксували на Дністровському водосховищі, поблизу с. Пижівка Кам’янець-Подільського району. На двох порушники зловили: 15 екз. окунів, 3 екз. плітки, 3 екз. рибця. Своїми діями вони завдали збитків рибним запасам на 1 275 грн.

У всіх випадках інспектори склали протоколи за ч.4 ст. 85 КУпАП – грубе порушення правил рибальства.

khm.darg.gov.ua

Хмельницький рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись Правил любительського і спортивного рибальства. У разі виявлення порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефону всеукраїнської безкоштовної «гарячої лінії»: 0 (800) 50-52-50 або на «гарячу лінію» відомства: (068) 384 98 10.

Довідкова інформація

Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах здійснюється відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. № 1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування або знищення цінних видів водних біоресурсів». Так, компенсація за один незаконно виловлений екземпляр плітки становить 85 грн, окуня – 17 грн.

Leave a Comment

Останні новини

На Хмельниччині злочинці підробляли одяг відомих спортивних брендів

Слідчі ГУНП в Хмельницькій області повідомили чотирьом хмельничанам підозру у незаконному використанні товарних знаків відомих світових брендів спортивного одягу.

16 години тому

На Хмельниччині водні поліцейські виявили браконьєра, який сітками ловив рибу на території ландшафтного заказника

Своїми діями зловмисник завдав шкоди навколишньому середовищу на суму близько 800 тисяч гривень.

17 години тому

З 1 травня стартує запис дітей до першого класу у Хмельницькій громаді

З 1 по 31 травня у Хмельницькій громаді триватиме запис дітей до першого класу. Упродовж місяця батьки мають зареєструватись на електронній платформі…

21 годину тому

На Летичівщині поліцейські оголосили підозру чоловікові, який викрав квіти з могили полеглого захисника

За наругу над могилою 39-річному зловмиснику може загрожувати покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі.

21 годину тому

Прокурори відстояли покарання для жителя Летичева, який вкрав у пенсіонерки усі заощадження

У січні цього року судом визнано винними 24-річного мешканця смт Летичів у крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану, в особливо…

22 години тому

Фінансування ЗСУ з місцевих бюджетів: допомога фронту чи нецільове використання коштів?

Чинне законодавство передбачає три способи допомоги ЗСУ за рахунок коштів місцевих бюджетів.

23 години тому