За десять днів вилучено 172 кг незаконно добутої риби, – Хмельницький рибоохоронний патруль

У період з 17 по 28 жовтня 2019 року державні інспектори Хмельницького рибоохоронного патруля зафіксували 27 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено сім протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП, п’ять – за ч. 3 ст. 85 КУпАП та 11 – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП. Оформлено чотири акти виявлення та вилучення безгосподарського майна, згідно з якими вилучено 6 од. заборонених знарядь лову.

«У порушників вилучено 172 кг водних біоресурсів та 8 од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на суму 425 грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 4 318 грн», – повідомив в.о. керівника рибоохоронного патруля Олег Атаманчук.

Наприклад, 25 жовтня Хмельницький рибоохоронний патруль викрив грубе порушення правил рибальства. Місцевий мешканець здійснював незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям – сіткою. Інцидент стався на р. Іква, поблизу с. Олексіївка Старосинявського району. Порушник виловив 5 екз. карася сріблястого та 1 екз. ляща. Збитки, завдані водним біоресурсам, становлять 255 грн.

На громадянина складено адмінпротокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Заборонене знаряддя лову та незаконно добуті водні біоресурси вилучено. Матеріали справи готуються для передачі до районного суду за місцем скоєння правопорушення.

У той же день рейдові групи виявили продаж водних біоресурсів без документів на ринках області. Із порушеннями торгували в м. Кам’янець-Подільський і м. Красилів. Інспектори вилучили 35 кг та 13 кг риби відповідно.

На всіх осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 88-1 КУпАП. Матеріали справ готуються для передачі до судів за місцями скоєння правопорушень.

В Управлінні Держрибагентства у Хмельницькій області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (068) 384-98-10. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідкова інформація:

Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах здійснюється відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. № 1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування або знищення цінних видів водних біоресурсів». Так, компенсація за один незаконно виловлений екземпляр карася сріблястого становить 17 грн, ляща – 170 грн.

Leave a Comment

Останні новини

На війні загинули четверо військовослужбовців з Хмельниччини

У Берездівській громаді повідомили про загибель жителя села Гориця Стецюка Миколи Володимировича, 22.05.1999 року народження.

39 хв. тому

На Хмельниччині майже 9 тис. українців отримали безоплатні послуги з раннього виявлення раку за Програмою медгарантій

З початку 2024 року 8 791 пацієнт та пацієнтка безоплатно зробили обстеження з ранньої діагностики новоутворень у Хмельницькій області.

2 години тому

На Хмельниччині чоловік, у якого виявили наркотики, намагався дати правоохоронцям 10 тисяч грн хабаря

Правоохоронці Хмельниччини повідомили про підозру 34-річному жителю м. Шепетівка у незаконному придбанні, перевезенні та зберіганні психотропної речовини в особливо великих…

3 години тому

Водія, який збив у Хмельницькому 5-річного хлопчика, засудили до п’яти з половиною років в’язниці

У Хмельницькому до п'яти з половиною років позбавлення волі засудили 25-річного хмельничанина.

17 години тому

Роботодавці можуть отримати кошти за найм ветеранів

Працедавці, які наймають на роботу зареєстрованих безробітних ветеранів, можуть отримати кошти від Центру зайнятості.

20 години тому

На Хмельниччині викрили злочинну групу, яка незаконно вирубала понад півсотні цінних дерев

У Хмельницькій області працівники ДБР у взаємодії з Департаментом внутрішньої безпеки Нацполіції викрили організовану злочинну групу, яка незаконно рубала дерева,…

23 години тому