За фактом вбивства червонокнижної тварини відкрито кримінальне провадження

Подія мала місце на території Славутського держлісгоспу 30 листопада близько 14.30 години. Маючи ліцензію на добування козулі, мисливці вполювали червонокнижного лося.

По даному факту слідчим Славутського відділу поліції було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 248 (Незаконне полювання) Кримінального кодексу України.

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що група мисливців мала дозвіл на добування козулі, проте чоловіки проігнорували інструктаж лісничого і вполювали лося, який занесений до Червоної книги України.

У рамках розслідування призначено цілий ряд експертиз, покликаних, зокрема, встановити, хто саме з цілої групи мисливців стріляв по тварині. Крім того, працівники поліції встановлюють та опитують усіх осіб, які брали участь у полюванні, оскільки вони не місцеві і до приїзду правоохоронців покинули місце події. 

Згідно санкції статті, подібні дії караються накладенням штрафу  в розмірі від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста шістдесяти до двохсот сорока годин, або обмеженням волі на строк до трьох років. Наразі слідчі дії тривають.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

 

 

Leave a Comment

Останні новини

Ринок праці Хмельниччини: 1 травня кількість зареєстрованих безробітних становила 3,5 тис. осіб

Станом на 1 травня  2024 року кількість зареєстрованих безробітних становила 3,5 тис. осіб, в тому числі  237 учасників бойових дій,…

40 хв. тому

У Камʼянці-Подільському поліцейські затримали «закладчика»

28-річному наркоділку загрожує від 6 до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

47 хв. тому

Поліцейський офіцер вчасно викликав медичну допомогу 5-ти місячному малюку

Дитину лихоманило, та батьки чомусь не поспішали звертатись до медиків, та й ліків удома не було.

2 години тому

У Білогір’ї горів деревообробний цех

У Білогір'ї рятувальники ліквідували пожежу деревообробного цеху. Як повідомляють в пресслужбі Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Хмельницькій…

4 години тому

На Хмельниччині повернули у власність держави пам’ятку археології національного значення

На Хмельниччині повернули у власність держави пам’ятку археології національного значення.

5 години тому

У Кам’янці-Подільському слідчі оголосили підозру чоловікові, який викрав з картки свого товариша майже 200 тисяч гривень

Зловмисник незаконно отримав доступ до рахунку потерпілого та привласнив собі всі заощадження.

7 години тому