За паркування на місці для інвалідів, водієві “світить” 1020 гривень штрафу

11
Фото: @khmelpolice

Патрульна поліція міста Хмельницького вкотре наголошує водіям, щоб ті не порушували Правила дорожнього руху під час паркування своїх транспортних засобів!

Особливо гостро дане питання стосується центральної частини нашого міста. Так, 6 лютого, патрульні вкотре виявили порушника Правил паркування.

На вулиці Соборна, водій 1987 року народження, здійснив зупинку автомобіля Daewoo Nexia на місці, що призначене для зупинки осіб з інвалідністю. На 31-річного кермувальника, патрульні оформили постанову за частиною 5 статті 122 КУпАП. Та наклали стягнення у вигляді штрафу у сумі 1020 гривень.

Вкотре нагадуємо водіям, що згідно частини 5 статті 122 КУпАП: “Зупинка чи стоянка транспортних засобів на місцях, що позначені відповідними дорожніми знаками або дорожньою розміткою, на яких дозволено зупинку чи стоянку лише транспортних засобів, якими керують водії з інвалідністю або водії, які перевозять осіб з інвалідністю (крім випадків вимушеної стоянки). А так само створення перешкод водіям з інвалідністю або водіям, які перевозять осіб з інвалідністю, у зупинці чи стоянці керованих ними транспортних засобів, неправомірне використання на транспортному засобі розпізнавального знака “Водій з інвалідністю” – тягне за собою накладення штрафу від 1020 до 1700 гривень.

Водії, будьте уважними, свідомими та відповідальними! Цінуйте те, що місце на парковці для осіб із інвалідністю призначене не для Вас!

Нагадаємо, що у Хмельницькому, з вини нетверезого водія, сталася чергова ДТП. 6 лютого, 68-річний водій керуючи автомобілем ВАЗ виїхав на смугу зустрічного руху та скоїв зіткнення з транспортним засобом Renault. Прибувши на даний виклик, патрульні помітили у водія ВАЗ ознаки алкогольного сп’яніння. Тому запропонували чоловіку пройти огляд на стан алкогольного сп’яніння у встановленому законом порядку. Громадянин погодився пройти огляд на стан алкогольного сп’яніння у медичному закладі, результат приладу Драгер показав — 2.37 проміле алкоголю в крові.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне