За тиждень браконьєри завдали збитків рибному господарству на 4 тисячі гривень

У період з 11 по 18 березня інспектори Хмельницького рибоохоронного патруля зафіксували 19 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. З них вісім – це грубі порушення, 11 – за ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів). Також були складені шість актів виявлення безгосподарських заборонених знарядь. Про це повідомляє прес-служба патруля.

«У ході проведених заходів вилучено 267 кг водних біоресурсів. Збитки, завдані рибному господарству, склали 4 216 грн. Також вилучили 33 заборонених знарядь лову загальною довжиною 1402 метрів», – зазначили в Управлінні.

Для прикладу, 13 березня рибоохоронці виявили місцевого жителя, який рибалив за допомогою заборонених знарядь лову – ятерями. Інцидент трапився на р.Вовк поблизу с.Лозове, Деражнянського району. Чоловік добув 37 екз. карасів сріблястих, 2 екз. плітки, 1 екз. ротана, 1 екз. щуки. Своїми діями він завдав збитків рибній галузі на 1156 грн.

Вночі того ж дня інспектори викрили порушника, який добував водні біоресурси – раки за допомогою підсвічування. Випадок стався на р. Горинь у межах м.Ізяслав. Чоловік зібрав 38 екз. раків. Збиток склав 969 грн.

18 березня під час патрулювання на р.Дністер інспектори виявили місцевого жителя. Він рибалив за допомогою сітки. Зафіксували порушення патрульні поблизу с.Гораївка, Кам’янець-Подільського району. У тенетах рибоохоронці виявили 4 екз. ляща, 2 екз. коропа, 1 екз. щуки. Своїми діями громадянин завдав збитків рибним запасам на 1632 грн.

На всіх порушників були складені адміністративні матеріали за ч.4 ст.85 КУпАП – грубе порушення правил рибальства. Матеріали направлені до суду, а заборонені знаряддя вилучені.

Протягом цього часу державні інспектори виявляли незаконний збут водних біоресурсів на ринках області. Зокрема такі порушення задокументували в м.Хмельницький, м.Кам’янець-Подільський, смт.Нова Ушиця, смт.Дунаївці. Громадяни намагались продати без документів: 95 кг піленгаса, 20 кг коропа, 88 кг карася, 27 кг товстолоб, 10 кг щука, 1 кг плітки, 5 кг верховодки . На всіх осіб були складені протоколи за ст. 88-1 КУпАП.

Leave a Comment

Останні новини

Ринок праці Хмельниччини: 1 травня кількість зареєстрованих безробітних становила 3,5 тис. осіб

Станом на 1 травня  2024 року кількість зареєстрованих безробітних становила 3,5 тис. осіб, в тому числі  237 учасників бойових дій,…

54 хв. тому

У Камʼянці-Подільському поліцейські затримали «закладчика»

28-річному наркоділку загрожує від 6 до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

1 годину тому

Поліцейський офіцер вчасно викликав медичну допомогу 5-ти місячному малюку

Дитину лихоманило, та батьки чомусь не поспішали звертатись до медиків, та й ліків удома не було.

3 години тому

У Білогір’ї горів деревообробний цех

У Білогір'ї рятувальники ліквідували пожежу деревообробного цеху. Як повідомляють в пресслужбі Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Хмельницькій…

4 години тому

На Хмельниччині повернули у власність держави пам’ятку археології національного значення

На Хмельниччині повернули у власність держави пам’ятку археології національного значення.

5 години тому

У Кам’янці-Подільському слідчі оголосили підозру чоловікові, який викрав з картки свого товариша майже 200 тисяч гривень

Зловмисник незаконно отримав доступ до рахунку потерпілого та привласнив собі всі заощадження.

8 години тому