За тиждень на Хмельниччині викрито 19 порушень правил рибальства

11
Фото: khm.darg.gov

У період з 21 по 27 січня 2019 року під час здійснення рибоохоронної роботи на водоймах Хмельницької області інспектори рибоохоронного патруля зафіксували 19 порушень, з яких чотири – грубих.

За інформацією відомства, сім порушників рибалили на зимувальній ямі, ще п’ять порушників ловили рибу у місцях постійної заборони. Загалом, патрульними було вилучено 215 метрів сіток, 6,5 кг риби та два «екрани».

Для прикладу, 22 січня під час обстеження р. Горинь, неподалік м. Нетішин інспектори помітили чоловіка, який здійснював вилов риби безпосередньо на зимувальній ямі. На порушника складено протокол за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства).

Порушення правил рибальства

23 січня на р. Ушиця, поблизу смт. Стара Ушиця інспектори виявили двох місцевих мешканців, які здійснювали вилов риби забороненими знаряддями лову. Один порушник 75-метровою сіткою виловив 18 екз. плітки і 2 екз. окуня. Своїми діями він завдав збитків державі на 1 564 грн. Інший порушник здійснював вилов риби 50-метровою сіткою. Йому вдалось добути 3 екз. окуня та 12 екз. плітки. Збитки, завдані державі склали 1 071 грн. На обох порушників складено адміністративні матеріали за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

2

khm.darg.gov

24 січня в м. Нетішин інспектори виявили одразу трьох порушників. Один громадянин рибалив на зимувальній ямі. Порушення було зафіксовано на р. Горинь. Двоє інших чоловіків здійснювали вилов риби на скидному каналі Хмельницької АЕС.

26 січня інспектори Хмельницького рибоохоронного патруля виявили чотирьох порушників поблизу с. Велика Слобідка. Двоє чоловіків добували рибу у місцях постійної заборони. Ще двоє місцевих жителів рибалили на зимувальній ямі.

27 січня поблизу с. Колодіївка Кам’янець-Подільського району затримано ще трьох чоловіків, які рибалили на зимувальній ямі.

На всіх порушників складено адміністративні матеріали за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства).

Того самого дня у м. Хмельницький, на р. Південний Буг двоє місцевих жителів здійснювали вилов риби забороненими знаряддями лову – «екранами». На порушників складено адміністративні матеріали за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства).

Продаж риби без необхідних документів

Трохи згодом на ринку обласного центру інспектори виявили чоловіка, який намагався реалізувати рибу без жодних дозвільних документів. На порушника складено протокол за ст. 88-1 КУпАП (порушення порядку збуту об’єктів тваринного світу).

3

khm.darg.gov

Також за тиждень виявлено три заборонені знаряддя лову – сітки, довжиною 90 метрів. Складено акти виявлення та вилучення безгосподарського майна. Сітки будуть знищені у встановленому законом порядку.

Хмельницький рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись Правил любительського і спортивного рибальства. У разі виявлення порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефону всеукраїнської безкоштовної «гарячої лінії»: 0 (800) 50-52-50 або на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля: (0382) 79-20-88.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне