Забезпечити в’язнів роботою та створити безпечні умови праці вимагає Хмельницька обласна прокуратура

Фото: ілюстративне
За результатами проведених перевірок у діяльності виправних колоній Хмельницької області виявлено порушення вимог законодавства про працю.
 
Прокурорами встановлено, що чимала кількість працездатних в’язнів до роботи не залучається, а адміністраціями установ умови для цього не створюються.
 
До того ж багато засуджених має боргові зобов’язання, у тому числі щодо сплати аліментів, а тому забезпечення їх робочим місцем сприятиме стягненню таких коштів.
 
В одній із колоній не дотримуються вимоги Закону України «Про оплату праці» щодо виплати мінімальної заробітної плати та засуджені залучаються до праці без укладення трудових договорів.
 
Також виявлено ряд порушень з охорони праці – щодо проведення інструктажу та навчань, забезпечення в окремих випадках спецодягом та засобами індивідуального захисту.
 
На усунення вказаних недоліків органами прокуратури області внесено 9 вказівок, у тому числі начальнику Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне