Загинули внаслідок обстрілу Хмельницького безпілотниками: у пам’ять про рятувальників відкрили меморіальні дошки

У Хмельницькому, 27 лютого, у роковини загибелі від російського дрона рятувальників Сергія Севрука та Владислава Дворака, відкрили меморіальні дошки.

Про це повідомили на Facebook-сторінці головного управління ДСНС Хмельниччини.

За їхньою інформацією, пам’ятні знаки розмістили на фасаді Першої Державної пожежно-рятувальної частини, де працювали полеглі бійці ДСНС.

“27 лютого 2023 року караул рятувальників почав гасіння вогню після ворожого влучання в один з об’єктів. За лічені хвилини російські військові запустили до місця роботи екстрених служб другий “шахед”, який вбив Владислава, і важко поранив Сергія. Ще три рятувальники травмувалися. Згодом, від несумісних з життям травм, у лікарні помер Сергій”, — пригадують у ДСНС.

Сьогодні, на відкриття меморіальних дошок прийшли рідні рятувальників, пишуть в ДСНС. Дочка рятувальника Сергія Севрука — Карина, передала колегам тата вишиту власноруч картину, де жовто-блакитним бісером виведено — “Україна”.

“Цю вишивку я підготувала спеціально, щоб вона завжди була тут, де працював мій тато”, — сказала дівчинка.

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

У пресслужбі ХАЕС прокоментували ситуацію з мертвою рибою у водоймі-охолоджувачі

Масову загибель риби на водосховищі Хмельницької атомної станції не варто пов’язувати з роботою станції.

54 хв. тому

Керівник Кам’янець-Подільського музею сам собі призначав доплати

Завершено ревізію Департаменту гуманітарної політики Кам’янець-Подільської міської ради за період 01.01.2020–30.09.2023.

3 години тому

Повідомлено про підозру учасникам двох злочинних угрупувань, які нашахраювали на 4 млн грн 

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури повідомлено про підозру 9 учасникам двох організованих злочинних угрупувань у шахрайстві (ч.ч. 4, 5 ст.…

5 години тому

Поблизу м. Славута сталася ДТП, у якій травмувався велосипедист

Дорожньо-транспортна пригода сталася вчора, 15 травня, близько 08:00 години поблизу м. Славута на автодорозі сполученням «Корець — Антоніни».

7 години тому

Під час обстеження водойми-охолоджувача ХАЕС виявили загибель водних біоресурсів

13 травня 2024 року представники Хмельницького рибоохоронного патруля під час проведення рибоохоронного рейду виявили загибель водних біоресурсів.

23 години тому

Хмельницькі правоохоронці оголосили підозру діючому адвокату з Києва в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон

За даними слідства, підозрюваний за 4 тисячі доларів США пообіцяв військовозобов’язаному включити його до інформаційної системи «Шлях» як водія-волонтера громадської…

24 години тому