«Засипали ями піском?»: дорожники пояснили роботи в напрямку Старокостянтинова

Після зими на Хмельниччині місцями почали ремонтувати дороги. І якщо капітальні ремонти з війною відійшли на другий план, то поточні роботи продовжують виконувати. 

У мережі з’явилось відео ділянки дороги з Хмельницького в напрямку Старокостянтинова. Його знімають з вікна автомобіля. 

За кадром чутно, як люди обговорюють те, що дорожники «піском позасипали ями».  
Як виявилось, мова йде про автодорогу Н-03 «Житомир – Чернівці». 

Журналісти vsim.ua звернулись за коментарем до Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Хмельницькій області. Там підтвердили, що вказані аварійні роботи виконував один з їхніх підрядників. Що пояснюють?

Мова йде про ділянку дороги орієнтовно в межах 155-163 кілометра, тобто поблизу села Веселівка на території Красилівської громади. 

Речниця Служби відновлення та розвитку інфраструктури Юлія Манзяк пояснює, на опублікованому відео – не ремонт, а тимчасові вимушені заходи для забезпечення проїзного стану. Самі ж ями дорожники засипали не «піском» чи «глиною», а піщано-щебеневою сумішшю. 

– На знятому відео зафіксовано аварійні роботи щебенево-піщаною сумішшю виключно для тимчасового забезпечення проїзду у тих місцях, де ямковість досягла критичного рівня. Це вимушений тимчасовий захід, допоки погодні умови не дозволяють здійснювати ліквідацію аварійної ямковості гарячим асфальтобетоном, аби водії не били собі ходову. Тобто, це були вимушені заходи, які можливі в тих погодних умовах і за наявності такого фінансового ресурсу, – каже речниця Служби відновлення та розвитку інфраструктури. 

За словами Юлії Манзяк, вказана ділянка не зазнала капітального ремонту. Хоча тендер був проведений і укладений договір. Однак з початком повномасштабної війни і запровадженням воєнного стану, всі капітальні ремонти стали на паузу. 

– Коли суспільство вимагало спрямування коштів з інфраструктури на військо, потрібно було розуміти, що стан ділянок, які не встигли повноцінно відремонтувати до повномасштабного вторгнення, суттєво погіршиться після такої зими, – кажуть у Службі відновлення. 

Окрім цього, додають, що наразі дорожники працюють четвертий місяць без потрібного фінансування. 

 

 

Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

Працівники Хмельницької міської ради передали 40 FPV-дронів захисникам

Працівники Хмельницької міської ради підтримують своїх колег, які стоять на захисті України. Зокрема, цього тижня передали 40 FPV-дронів підрозділу, в…

2 дні тому

До 9 років за гратами засуджено жительку Шепетівщини, яка вбила чоловіка

За публічного обвинувачення Хмельницької обласної прокуратури судом визнано винною 41-річну жительку Шепетівщини в умисному вбивстві.

2 дні тому

У Хмельницькому до 9 років ув’язнення засуджено «закладчика»-гастролера з Полтавщини

Зловмисник приїхав у Хмельницький спеціально для розповсюдження синтетичних наркотиків PVP.

2 дні тому

“ХАЕС не повторить сценарій Чорнобильської, бо вона найбезпечніша з усіх”: експертка з безпеки АЕС

Аварії на Чорнобильській АЕС та Фукусімській АЕС зробили великий внесок у підвищення радіаційної безпеки на всіх світових електростанціях.

3 дні тому

В рамках Всеукраїнської еко-акції «Шевченко єднає Україну» висаджено 50 дубів

25 квітня 2024 року працівники Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області доєднались до Всеукраїнської еко-акції «Шевченко єднає Україну». 

3 дні тому

Підприємство використовувало водосховище площею понад 250 га не маючи на це правовстановлюючих документів

На Хмельниччині судом повернув у розпорядження громади земельну ділянку водного фонду вартістю 1 млрд 661 млн грн.

3 дні тому