Збитків на понад 600 000 грн. Комунальне підприємство «Плужне» проводило незаконну рубку дерев

У лютому 2020 року Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області, разом з Шепетівським МВ УСБУ та представниками КП «Плужне», під час обстеження, було встановлено факт незаконної рубки зелених насаджень за межами населеного пункту с. Плужне Шепетівського району Хмельницької області.

157 дерев різних порід було незаконно зрізано під час проведення санітарно-вибіркових рубок в лісовому масиві комунального підприємства. Працівники підприємства, не дотримуючись правил і норм використання лісових ресурсів, проводили рубки без спеціального дозволу – лісорубного квитка, порушивши тим самим законодавчі приписи частини першої статті 69 Лісового кодексу України.

Шкода, заподіяна навколишньому середовищу внаслідок незаконного вирубування дерев, склала 613 тис. 408 грн. Направлену до Комунального підприємства «Плужне» претензію про добровільне відшкодування шкоди, підприємство проігнорувало. Тому, Держекоінспекція звернулась з позовом до Господарського суду Хмельницької області стосовно стягнення нанесених збитків.

Про подальший перебіг подій а також результати розгляду справи Держекоінспекція буде повідомляти додатково.

Leave a Comment

Останні новини

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: де і як отримати послуги?

Міністерство охорони здоровʼя України спільно з Національною службою здоровʼя України запустило пілотний проект «Зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність,…

3 дні тому

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

3 дні тому

«Антикорупційний штаб» зібрав 237 радників голів ОВА: хто в Хмельницькій області в радниках голови?

Радник, а не заступник. Радник, а не спеціаліст (спеціалістка) профільного управління чи департаменту. Навіщо потрібна посада радника голови адміністрації і…

3 дні тому

У Хмельницькому президент Зеленський відвідав поранених воїнів

Сьогодні, 3 травня, президент України Володимир Зеленський у Хмельницькому відвідав воїнів, які лікуються після поранень.

3 дні тому

МКП «Хмельницьктеплокомуненерго» надано рекомендації привести договори у відповідність із законодавством

МКП «Хмельницьктеплокомуненерго» надано рекомендації привести договори у відповідність із законодавством

3 дні тому

Зеленський призначив Сергія Тюріна новим головою Хмельницької ОДА

Володимир Зеленський призначив нового голову Хмельницької ОДА. Ним став Сергій Тюрін. 

3 дні тому