Збитків на понад 800 тисяч: на Південному бузі спіймали браконьєрів

На Південному бузі співробітники рибоохоронного патруля спіймали браконьєрів. Про це повідомили у відомстві.

Так, перший випадок стався 11 квітня близько першої години ночі. Поблизу села Ставниця Меджибізької тергромади Хмельницького району рибоохоронці виявили громадянина, який забороненим знаряддям лову – хваткою добував рибу. У тенета потрапили 135 карасів сріблястих. За словами фахівців, браконьєр завдав збитків на 214 435 грн.

Іншого браконьєра інспектори теж виявили на Південному Бузі вже о 7:30. Поблизу села Попівці Летичівської територіальної громади. Чоловік з дерев’яного човна сіткою добув 288 пліток звичайних, 69 карасів сріблястих, 12 краснопірок, 4 сонячних окуні, 4 йоржі звичайних, ляща і окуня звичайного. Сума шкоди склала 583 508 грн.

Рибоохоронний патруль

На місце обох подій рибоохоронці викликали слідчо-оперативну групу. Дані внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань для притягнення осіб до кримінальної відповідальності за ст. 249 Кримінального кодексу України — незаконне зайняття рибним промислом. Заборонені знаряддя лову та незаконно добуті водні біоресурси у порушників вилучені.

Чергового порушника рибоохоронці виявили на річці Південний Буг в смт Летичів. Громадянин добував рибу забороненим знаряддям лову – хваткою.

“У тенета потрапили 6 пліток звичайних та 2 карасі сріблястих. Збитки – 12 546 грн. На порушника складено адміністративні матеріали за ч.4 ст.85 КУпАП – грубе порушення правил рибальства”, – кажуть рибоохоронці.

Рибоохоронний патруль

Leave a Comment

Останні новини

У Шепетівці на вулиці Соборності сталося зіткнення між автомобілем та велосипедом

Дорожньо-транспортна пригода сталася вчора, 1 травня, близько 08:00 години на перехресті вулиці Соборності та проспекту Миру.

2 хв. тому

На Хмельниччині злочинці підробляли одяг відомих спортивних брендів

Слідчі ГУНП в Хмельницькій області повідомили чотирьом хмельничанам підозру у незаконному використанні товарних знаків відомих світових брендів спортивного одягу.

16 години тому

На Хмельниччині водні поліцейські виявили браконьєра, який сітками ловив рибу на території ландшафтного заказника

Своїми діями зловмисник завдав шкоди навколишньому середовищу на суму близько 800 тисяч гривень.

17 години тому

З 1 травня стартує запис дітей до першого класу у Хмельницькій громаді

З 1 по 31 травня у Хмельницькій громаді триватиме запис дітей до першого класу. Упродовж місяця батьки мають зареєструватись на електронній платформі…

21 годину тому

На Летичівщині поліцейські оголосили підозру чоловікові, який викрав квіти з могили полеглого захисника

За наругу над могилою 39-річному зловмиснику може загрожувати покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі.

21 годину тому

Прокурори відстояли покарання для жителя Летичева, який вкрав у пенсіонерки усі заощадження

У січні цього року судом визнано винними 24-річного мешканця смт Летичів у крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану, в особливо…

22 години тому