Жінка, яка вбила свою дитину, відбуватиме покарання у виді позбавлення волі

За результатами розгляду апеляційної скарги обласної прокуратури, Хмельницьким  апеляційним судом скасовано вирок Нетішинського міського суду в частині призначення покарання у справі за фактом вбивства матір’ю своєї новонародженої дитини у м. Нетішин.
 
У результаті проведеного за процесуального керівництва прокуратури слідчим управлінням ГУНП в області досудового розслідування встановлено, що, дізнавшись про небажану вагітність, жінка вирішила приховати вказаний факт від свого оточення. Також не звернулась вона і до медичних закладів для здійснення належного медичного нагляду за вагітністю та супроводу пологів.
 
У серпні минулого року породілля вдома самостійно народила живу та здорову дівчинку, а після пологів перекрила новонародженій доступ повітря. Внаслідок механічної асфіксії дитина померла.
 
Аби приховати свою злочинну діяльність, тіло дитини зловмисниця заховала у кімнаті гуртожитку, де проживає, а сама була доставлена до лікарні у зв’язку із погіршенням стану здоров’я.
 
Стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість вказаної особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 117 (умисне вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини) КК України.
 
Вироком місцевого суду засудженій призначено покарання у виді 2 років позбавлення волі із встановленням іспитового строку тривалістю 3 роки.
 
Вважаючи таке покарання надто м’яким, прокурором рішення суду першої інстанції оскаржено в апеляційному порядку та, за результатами розгляду скарги, вирок суду в частині звільнення від відбування покарання з випробуванням Хмельницьким апеляційним судом скасовано.
 
Відповідно до вироку апеляційного суду засудженій призначено покарання у виді позбавлення волі.
 
Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури
Leave a Comment
Поділитися

Останні новини

Енергоатом: ХАЕС працює в штатному режимі і жодних відхилень від нормальної експлуатації атомної станції немає

30.04.2024 року виявлено поширення в анонімних Телеграм-каналах фейкової інформації про нібито позаштатну ситуацію на Хмельницькій АЕС, що спричинила підвищення радіаційного…

20 хв. тому

Українців закликають підвісити паски для мешканців прифронтових територій до Великодня

Ініціатива “Поділись теплом Великодня” покликана об'єднати українців навколо традиції випікання пасок та розділити свято Великодня разом з людьми із прифронтових…

1 годину тому

Медичний висновок для тих, хто хоче взяти дитину в сім’ю, стане цифровим, а сам медогляд оптимізується

Висновок про стан здоров’я, зокрема довідка від нарколога і психіатра, — обов’язковий і відповідальний етап на шляху людей, які хочуть…

2 години тому

В лісах Хмельниччини виявили червонокнижного кота

На Хмельниччині лісівники виявили рідкісного лісового кота, який потрапив у фотопастку. Його розміри більші за домашнього. За результатами зимового обліку тварин на…

4 години тому

У 5 закладах Хмельниччини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, щороку у світі кожна 10 дитина народжується передчасно.

5 години тому

Двоє ветеранів з Хмельниччини перемогли у конкурсі Варто: скільки грошей їм вдасться залучити в громади

2 ветеранських бізнеси з Хмельниччини перемогли у конкурсі фінансування “Варто почати власну справу” від Українського ветеранського фонду.

6 години тому