Житель Ізяславського району, який після звільнення із СІЗО вчинив розбій, проведе 9 років за ґратами

Хмельницьким  апеляційним судом залишено без змін вирок Ізяславського районного суду, яким рецидивісту призначено покарання у виді 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури. 

У результаті проведеного досудового розслідування встановлено, що, звільнившись з місць позбавлення волі, судимий за корисливі злочини 37-річний мешканець с. Плужне Ізяславського району на шлях виправлення не став та продовжив злочинну діяльність.

З метою протиправного заволодіння чужим майном, у вересні минулого року зловмисник пішов у сусіднє село. Там на подвір’ї одного з домогосподарств побачив жінку. Спочатку він попросив у неї сірники, аби підкурити цигарку. Коли ж господиня зайшла до хати щоб подати йому ще води, переконавшись, що сторонніх осіб навколо немає, пішов за нею слідом.

Реалізуючи свій злочинний умисел та прихопивши на подвір’ї ножа, зловмисник напав на потерпілу, бив по обличчю, приклав до шиї ножа та погрожував вбити. У гаманці жінки, нападник знайшов 50 гривень, які відібрав. Далі, погрожуючи ножем, кривдник задовольнив статеву пристрасть неприродним способом та змусив потерпілу віддати йому мобільний телефон та збереження – 3 тис грн. Зловмисник зачинив потерпілу в будинку та зник з місця злочину, однак був затриманий працівниками поліції того ж дня.

Слідством встановлено, що після вчиненого нападник на автомобілі таксі поїхав у м. Нетішин, де на викрадені кошти купив собі новий одяг та продукти харчування.

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Олексій Луговий, стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість вказаної особи у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 187 (розбій, поєднаний з проникненням у житло), ч. 1 ст. 153 (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом), ч. 1 ст. 146 (незаконне позбавлення волі) КК України.

 


Leave a Comment

Останні новини

Ринок праці Хмельниччини: 1 травня кількість зареєстрованих безробітних становила 3,5 тис. осіб

Станом на 1 травня  2024 року кількість зареєстрованих безробітних становила 3,5 тис. осіб, в тому числі  237 учасників бойових дій,…

4 години тому

У Камʼянці-Подільському поліцейські затримали «закладчика»

28-річному наркоділку загрожує від 6 до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

4 години тому

Поліцейський офіцер вчасно викликав медичну допомогу 5-ти місячному малюку

Дитину лихоманило, та батьки чомусь не поспішали звертатись до медиків, та й ліків удома не було.

6 години тому

У Білогір’ї горів деревообробний цех

У Білогір'ї рятувальники ліквідували пожежу деревообробного цеху. Як повідомляють в пресслужбі Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Хмельницькій…

8 години тому

На Хмельниччині повернули у власність держави пам’ятку археології національного значення

На Хмельниччині повернули у власність держави пам’ятку археології національного значення.

8 години тому

У Кам’янці-Подільському слідчі оголосили підозру чоловікові, який викрав з картки свого товариша майже 200 тисяч гривень

Зловмисник незаконно отримав доступ до рахунку потерпілого та привласнив собі всі заощадження.

11 години тому