Жителька Старосинявського району ошукувала громадян в мережі інтернет

Під вигаданим ім’ям жінка виставляла в одній із соціальних мереж неіснуючий товар на продаж, а після перерахунку коштів потерпілими знімала оголошення.

Слідчі Старокостянтинівського відділу поліції оголосили про підозру у вчиненні шахрайських дій 24-річній жительці Старосинявського району.

Жінка ошукувала громадян через продаж неіснуючих товарів в одній із соціальних мереж. Під вигаданим ім’ям зловмисниця публікувала оголошення про продаж дворівневого ліжка. Фото товару брала з інтернету. Коли знаходились покупці і перераховували кошти, вона знімала оголошення.

Так, за допомогою одного фото зловмисниця ошукала двох жінок із Прикарпаття та Хмельницького району. Обидві скинули на рахунок підозрюваної понад 2 тисячі гривень.

До речі, жінка раніше вже притягувалась до відповідальності за шахрайські дії, проте, як бачимо, на шлях виправлення не стала. Цього разу їй доведеться відповідати за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає накладення штрафу, громадські роботи, обмеження волі до 5 років або позбавлення волі до 3 років. На період досудового розслідування суд взяв жінку під цілодобовий домашній арешт.

Як бачимо, в обох випадках жертвами шахрайки стали жінки, які сплатили усю вартість товару до його отримання. Тож ми вкотре закликаємо вас бути обачними, просити у продавців додаткові фото та відео товару, а також за можливості купувати товар тільки з післяплатою після його отримання. Будьте відповідальними за власний бюджет!

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

 

Leave a Comment

Останні новини

У Хмельницькому внаслідок вибуху газоповітряної суміші травмувався чоловік

Сьогодні рятувальники прийняли терміновий виклик про інцидент у Центрі соціально-психологічної реабілітації для дітей у Хмельницькому.

6 години тому

Житлова субсидія на неопалювальний сезон для більшості українців буде перепризначена автоматично

Російська агресія та енергетичний терор продовжують наносити колосальну шкоду Україні й українцям.

9 години тому

Авто, яке розшукували у Бельгії, знайшлося на Хмельниччині

Сьогодні до Кам’янець – Подільського сервісного центру МВС звернувся місцевий житель аби зареєструвати омріяне авто.

10 години тому

Чи ближче до народу: на що парламентські партії витрачають держкошти у регіонах?

“Європейська солідарність” минулого року отримала понад 137 млн гривень держфінансування. Найбільшою статтею витрат регіональних осередків партії ЄС виявилася сплата податків…

12 години тому

У Хмельницькому перевіряють факт замінування держустанови

У Хмельницькому сьогодні, 2 травня, до поліції надійшло повідомлення про замінування однієї з держустанов обласного центру.

12 години тому

У Службі відновлення закликали мешканців Хмельниччини не робити стихійні сміттєзвалища поблизу доріг

У Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Хмельницькій області закликали мешканців Шепетівської громади не облаштовувати стихійні сміттєзвалища в межах смуги…

13 години тому