Зловмиснику, який займався незаконним рибним промислом, “світить” 26 тис грн штрафу

0
Фото: novadoba.com.ua
Вживаються заходи щодо стягнення до бюджету шкоди, завданої кримінальним правопорушенням. Про це інформує прес-служба обласної прокуратури. 

Так, обвинувачами Шепетівської місцевої прокуратури в суді доведено вину мешканця Шепетівського району. Чоловік незаконного займався рибним добувним промислом на Ізяславщині.

Встановлено, що у травні минулого року чоловік, з метою власного збагачення та не маючи на те відповідного дозволу, на річці Горинь здійснив незаконний вилов риби різних видів забороненим знаряддям лову – рибальськими сітками.

За результатами судового розгляду обвинувального акту у вказаному кримінальному провадженні особу визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.249 КК України. Це незаконне зайняття рибним добувним промислом.

Засудженому призначено покарання у виді штрафу. А також конфісковано в дохід держави, окрім незаконно добутих рибних ресурсів, і  знаряддя вчиненого злочину – човен та сітки.

За позовом прокуратури судом прийнято рішення про стягнення із «горе-рибака» 26 тис грн шкоди, завданої довкіллю. Про це повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Вадим Вітрук. 

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне