Звільнений голова “Хмельницькобленерго” заблокував призначення нового керівника компанії

Звільнений голова "Хмельницькобленерго" заблокував призначення нового керівника компанії
Фото: politeka.net

Звільнений рішенням наглядової ради 28 квітня 2020 року голова “Хмельницькобленерго” Олег Козачук перешкоджає вступу на посаду нового в.о. гендиректора компанії Валерія Гапонова.

Про це повідомляється в матеріалі Politeka.net.

“Валерій Гапонов звернувся до держреєстратора, щоб внести зміни до єдиного реєстру та зафіксувати факт зміни ТОП-менеджменту підприємства. Але яке ж було його здивування, коли в проханні йому відмовили, з посиланням на те, що у роботі вже знаходиться заява від Олега Козачука. Останній до послуг держреєстратора вдався місяцем раніше. Просив про внесення змін до статутного фонду підприємства. Цікаво, що на такий крок Олега Івановича ніхто не уповноважував, хоча вдаватися до таких дій без рішення Наглядової ради він не може”, – вказує автор матеріалу.

Тоді Фонд державного майна України, в управлінні якого знаходиться “Хмельницькобленерго”, 18 травня домігся визнання дій державного реєстратора незаконними, через два дні порушення були усунуті.

Але Козачук знову порушив закон, подавши ще одну заяву держреєстратору, і знову заблокував призначення Гапонова. При цьому документи були подані не в повному обсязі, що дозволило отримати додаткові 15 днів на усунення недоліків.

Паралельно з цим Козачук подав заяву до суду і отримав рішення Хмельницького міськрайонного суду та Господарського суду Хмельницької області про заборону внесення змін до держреєстру щодо керівного складу підприємства. Тепер процес зміни керівництва АТ “Хмельницькобленерго” заблокований до тих пір, поки постанови судів не будуть оскаржені і блокування держреєстру не буде скасовано.

Автор матеріалу допускає, що дії Козачука можуть бути викликані не тільки бажанням зберегти 630 тис. гривень щомісячної зарплати, але і наміром продовжувати здійснювати фінансові та податкові махінації на підприємстві. Так, в 2018 році “Хмельницькобленерго” не виплатила понад 9 млн грн податків, на які вже нараховано 4,6 млн грн штрафних санкцій.

Також наголошується, що Козачук може діяти в інтересах російської VS Energy, що володіє 18,8% акцій “Хмельницькобленерго”. Посадових осіб VS Energy звинувачували у виведенні коштів компанії через підконтрольний менеджмент

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне