165 гектарів землі вартістю понад 6,9 мільйонів гривень повернено навчальному закладу на Хмельниччині

Шкільне приміщення вартістю 1,4 млн грн використовуватиметься за цільовим призначенням
Фото: Прокуратура
Органи прокуратури Хмельницької області продовжують активну роботу щодо захисту інтересів держави у сфері земельних відносин та охорони дитинства.
Городоцькою місцевою прокуратурою виявлено факт неправомірного використання приватним агровиробником землі, що на праві постійного користування надана одному з державних навчальних закладів області.
Встановлено, що у січні цього року між закладом освіти та одним із приватних підприємств укладено договір, відповідно до якого суб’єкту господарювання у користування передано землі площею 165 га та вартістю понад 6,9 млн. грн.
Під виглядом укладеного  правочину насправді приховано оренду землі та в порушення вимог законодавства ділянка фактично використовується агровиробником для отримання прибутку.
Разом з тим, повноважень розпоряджатись зазначеними земельними ділянками за відсутності рішення відповідного органу виконавчої влади та без проведення аукціону навчальний заклад не мав.
Як повідомив керівник Городоцької місцевої прокуратури Сергій Стецюк, враховуючи виявлені порушення, з метою захисту інтересів держави у сфері охорони дитинства, місцева прокуратура звернулась до господарського суду Хмельницької області з вимогами про визнання вказаного договору недійсним та звільнення земельної ділянки закладу освіти.
Під час судового розгляду справи відповідачем позовні вимоги прокуратури виконані у добровільному порядку.
Прес-служба прокуратури Хмельницької області
Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне