26 ошуканих громадян Хмельницького через суд намагаються повернути свої гроші

Фото: Хмельницький міськрайонний суд

Як повідомили у прес-службі Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області 26 ошуканих громадян звернулись до  суду із позовами до фізичної особи підприємця про розірвання договору та стягнення коштів.

Так,  позивачі, переважно люди літнього віку,  вказують, що уклали з підприємцем договор и на заміну та установку металопластикових вікон. Чоловік розповідав, що діє урядова програма, відповідно до якої буде безкоштовно здійснюватись  заміна вікон  у під’їздах на металопластикові для мешканців будинку і начебто існує  угода з одним із банків міста. Підприємець розповідав пенсіонерам, що  для них є особливі умови  – знижка 25%, спочатку можна внести кошти, що люди мають в наявності, а решту громадяни зможуть доплатити пізніше.

Люди зважаючи на привабливі умови, що пропонував їм підприємець, підписували угоди, та віддавали кошти подекуди і останні, що у них були, серед яких і літній чоловік, який нічого не бачить, що також віддав підприємцю відкладені «на чорний день» кошти – 1 000 грн.

Наразі по усім справам відкриті провадження, приватний підприємець зник в невідомому напрямку, суд вживає заходів щодо належного повідомлення відповідача, як то передбачає чинне законодавство.  За позовами двох громадян суд виніс рішення та стягнув  сплачені за договором кошти, а також інфляційні втрати. Решта ж справ перебуває на різних стадіях провадження.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне