День відкритих дверей у суді – це можливість зазирнути за завісу невідомого

п1
Фото: kma.court.gov

Поспілкуватись зі справжніми суддями і відчути себе у ролі Вершителя Правосуддя – таку можливість отримали учні 6-Г і 6-А класів НВК №7 міста Хмельницького.

п2

kma.court.gov

Яка найскладніша справа, чим займається суд, скільки триває засідання, чи складно бути суддею, як діяти в тій чи іншій ситуації. Саме такі непрості питання задавали діти суддям Інні П’єнті та Валентині Бондар.

п3

kma.court.gov

п4

kma.court.gov

Як інформує Хмельницький апеляційний суд, на імпровізованому  засіданні кожен з дітей хотів одягнути мантію. Проте долю учасників визначив жереб. До своїх ролей учні поставились відповідально і демонстрували щирий інтерес до того, що відбувається.

“Було дуже цікаво і зовсім не нудно!”, “Ми справді відчули, як складно вирішувати справи”, “Після цієї гри я дійсно захотіла бути суддею” – такі відгуки маленьких відвідувачів.

п5

kma.court.gov

п7

kma.court.gov

Захід проходив у рамках просвітницького проекту суду “Зрозуміле правосуддя”.

Нагадаємо, 30 листопада в Кам’янці-Подільському відбувся захід на тему ВІЛ/СНІДу. Читачі центральної міської бібліотеки ім. Костя Солухи з числа студентів Кам’янець-Подільського коледжу будівництва, архітектури та дизайну спілкувалися із заступником директора – начальником відділу соціальної роботи Центру Еліною Ковтун. Молодь отримала інформацію щодо шляхів передачі ВІЛ-інфекції, правил безпечної поведінки, а також дізналась про статистичні показники поширення ВІЛ-інфекції в Україні. На сьогодні неможливо ефективно протистояти поширенню хвороби без особистого внеску кожного із нас. А цей особистий внесок полягає в прихильності до здорового способу життя, збереженні вірності своєму партнеру, відмові від вживання наркотиків, толерантності та порозуміння з ВІЛ-позитивними людьми.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне