Дочекались черги: діти-сироти отримали власне житло

Фото: staradm.gov.ua

19 та 23 жовтня відбулось урочисте вручення ключів та документів на власне житло для дітей-сиріт Старокостянтинівського району, які перебували у черзі на забезпечення житлом.

В грудні 2017 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову, відповідно до якої в регіони направлено значні кошти для придбання квартир для дітей сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування і осіб з їх числа. Зокрема, на житло для осіб, з числа дітей-сиріт Старокостянтинівського району у 2018 році виділено понад 600 тис.грн.

Ключі від власного помешкання отримали Каріна та Василь Баски, яким придбано будинок у селі Красносілка та Оксанка Капнік, якій придбано квартиру у місті Старокостянтинів.

За словами начальника служби у справах дітей Лариси Пилипчук, житло підбирали відповідно до параметрів, які визначено постановою Кабінету Міністрів України. Це стосувалось граничної вартості метражу та вартості квартири в цілому.

Привітати дітей із отриманням власного помешкання та вручити документи на житло завітали заступник голови районної державної адміністрації Людмила Гнатюк, керівник апарату райдержадміністрації Андрій Літвінчук, начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Лариса Пилипчук.

Молоді люди щиро раділи отримавши гарні подарунки.

Відтепер Каріна, Василь та Валентин (молодший 15-ти річний брат, який знаходиться під опікою Каріни) будуть мешкати у просторому будинку у селі Красносілка та ще й обробляти невелику земельну ділянку.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне