ДТП у Хмельницькому: які правила дорожнього руху найчастіше порушують водії

Фото: @dtp_khm

Спільно із Патрульною поліцією м.Хмельницький «Новини.Хмельницький» не просто констатуватимуть факт ДТП, а й спробують проаналізувати першопричини аварії.  Матеріал підготовлений у рамках реалізації проекту “Шокова терапія” відповідно до реалізації Стратегії підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2020 року.

Минулого тижня кількість ДТП відчутно зменшилась. З 13 по 19 серпня патрульні зафіксували лише 25 автомобільних аварій. Смертельна ДТП трапилась в обласному центрі. 14 серпня близько 17-ї години по вулиці Волочиській  29-річний хмельничанин, керуючи мотоциклом «Мінськ», виїхав на зустрічну смугу і допустив зіткнення з автомобілем «Пежо Експерт». Внаслідок ДТП водій та пасажир мотоцикла отримали політравми та були доставлені до обласної лікарні. У лікарні водій від отриманих травм помер. Його 27-річний пасажир перебуває у важкому стані.

Водій та пасажир мотоцикла отримали політравми та були доставлені до лікарні Фото: Патрульна поліція м.Хмельницький

У автотрощах минулого тижня в Хмельницькому постраждало семеро людей. З них один пішохід потрапив під колеса «FORD FIESTA» на «зебрі» у провулку Пилипчука.  На вулиці Прибузькій водій «АЗЛК» в’їхав у дорожню огороджу. А у п’ятницю на Кам’янецькій в атотрощі між багатотонником та бусом постраждало двоє. Поблизу міста вже у темну пору доби не розминулись багатотонник та мотоцикл. Байкеру знадобилась медична допомога (ФОТО 24)

«П’яне» ДТП зафіксували лише одне на вулиці Банедери. Водій  «DAEWOO NUBIRA» на перехресті вирішив обігнати автівки попереду: «OPEL VECTRA» та «RENAULT SCENIC». Однак чоловік не дотримався ні безпечної швидкості, ні безпечної дистанції, тож врізався у автівку, яку обганяв. Чекати на патрульних теж не став і втік. Місце ДТП, певно, залишив саме через те, що був у нетверезому стані. Патрульні порушника знайшли і притягнули до відповідальності.

Водій  «DAEWOO NUBIRA» на перехресті вирішив обігнати автівки попереду Фото: Патрульна поліція м.Хмельницький

Однак траплялись цього тижня і ті, хто навідріз відмовлявся проходити огляд на стан алкогольного сп’яніння, хоча їхня поведінка за кермом мало нагадувала адекватну.

На Зарічанській водій «BMW» вкрай знахабнів. 28-річний хмельничанин за раз порушив аж 5 правил дорожнього руху. Від початку за кермо він сів без посвідчення водія, не виявилось у нього при собі і документів на автівку. Окрім того чоловік пересувався по тротуару на автомобілі.  Така поведінка водія не могла минутись без аварій, тож не витримавши дистанцію, в’їхав у  «VOLKSWAGEN VENTO». Чекати патрульних не став і втік з місця пригоди. Копи порушника знайшли швидко. У водія були ознаки сп’яніння, однак він навідріз відмовився проходити тест. Тож у підсумку отримав ще й за це протокол.

На вулиці Вокзальній у ДТП потрапив ще один водій, який не мав права керувати автомобілем: 31-річного хмельничанина вже позбавили посвідчення водія. Однак це його не зупинило, він знову сів за кермо «ВАЗ». Їхав він швидко. Відволікся від дорожньої обстановки та врізався у дорожню огороду. Загальмувати просто не встиг. Окрім того, отримав протокол за відмову проходити тесту на алкогольне сп’яніння.

Також цього тижня 5 ДТП таки трапилось саме через неуважність кермувальників. Відволікаючись від ситуації на дорозі водії автоматично порушували одразу по кілька правил. Найчастіше серед суміжних порушень минулого тижня було недотримання безпечної дистанції та швидкості.

На вулиці Курчатова водій «FORD MONDEO» відволікся від стеження за ситуацією на дорозі. А через те, що досить близько рухався до інших транспортних засобів, тому і зіштовхнувся із «MITSUBISHI GRAND VITARA».

На вулиці Тернопільській водій «SKODA FABIA» не дотримався безпечної дистанції та в’їхав в «OPEL VIVARO». Та чекати на патрульних не став і швиденько втік з місця ДТП. Від протоколу водія ««SKODA FABIA» це не врятувало: копи його все одно знайшли.

Порушник втік з місця ДТП Фото: Патрульна поліція м.Хмельницький

Ще одне ДТП через неуважність сталось на вулиці Чорновола у вівторок. Водій «RELІANT LAGUNA» виїхав на зустрічну смугу, не врахував безпечної дистанції і допустив бокове зіткнення із «TOYOTA PRIUS».

Водій виїхав на зустрічну смугу Фото: Патрульна поліція м.Хмельницький

На Зарічанській ще один водій перевищив швидкість і не стежив за ситуацією на дорозі. Тож і не помітив, що «VOLKSWAGEN PASSAT» планує повертати ліворуч.

У ДТП потрапили два таксисти Фото: Патрульна поліція м.Хмельницький

На проспекті Миру ще одна ДТП трапилась поблизу заводу «ТЕМП» через неуважність. Водій «RENAULT 19» не стежив за ситуацією на дорозі. Перед ним рухалась вантажівка «MERCEDES-BENZ 308 CDI ». 43-річний чоловік вирішив обігнати машину попереду, додав швидкості і виїхав на зустрічну смугу, де їхала інша легківка – «VOLKSWAGEN GOLF» . Зіткнення було неминуче – тож у ДТП потрапили усі три автомобілі.

Потрійне ДТП трапилось через неуважність одного з водіїв Фото: Патрульна поліція м.Хмельницький

Хмельницькі водії все ж мріють бути ближчими один до одного. Правило безпечної дистанції продовжуть ігнорувати місцеві водії.

На проспекті Миру 111 водій «OPEL VECTRA» досить близько рухався до інших транспортних засобів. Через те, що чоловік не витримав дистанцію, врізався у «RENAULT  KADJAR», що рухався попереду.

Ще одне ДТП через те, що водії не витримують дистанцію між автівками, сталось на вулиці Соборній. Так, водій «VOLKSWAGEN GOLF» в’їхав у «INFINITI Q50».

Фото: Патрульна поліція м.Хмельницький

На Стракостянтинівському шосе якраз поблизу заїзду на ринок, водій вітчизняної легківки марки «БОГДАН» врізався у японський кросовер «TOYOTA RAV4». Ймовірно, витримати безпечну дистанцію водій легківки не зміг через мокрий асфальт.

ДТП трапилось в дощову погоду Фото: Патрульна поліція м.Хмельницький

Поблизу обласного центру водій «VOLKSWAGEN  JETTA» не дотримався безпечної дистанції та врізався одразу у дві автівки: «OPEL KADETT» і «HYUNDAI GETZ».

На Західно-Окружній дівчина, яка керувала «ВАЗ», не дотрималась безпечної дистанції та врізалась у «BMW». 28-річний водій іномарки їхав без поліса страхування, за це також отримав протокол.

Протоколи від патрульних отримали обидва водії. Фото: Патрульна поліція м.Хмельницький

На Львівському шосе водій «VOLKSWAGEN PASSAT» не дотримався дистанції та в’їхав у «SKODA FABIA», що рухалась попереду

Фото: Патрульна поліція м.Хмельницький

Приємним фактом є те, що цього тижня лише два водії порушили правила руху заднім ходом.

На вулиці Гарнізонній протокол отримав водій «AUDІ A6», який в’їхав в «SKODA OCTAVIA».

Фото: Патрульна поліція м.Хмельницький

А на вулиці Повстанській водій «VOLKSWAGEN JETTA» рухався заднім ходом і не помітив «MERCEDES-BENZ», що стояв позаду.

Фото: Патрульна поліція м.Хмельницький

На перехресті вулиць Трудова і Прибузька водій  «SUBARY FORESTER» не пропустив по головній дорозі «SEAT TOLEDO».

Фото: Патрульна поліція м.Хмельницький

Поблизу міста не поділили дорогу бус та легківка. Так, водій «VOLKSWAGEN LT 35» проігнорував те, що водій «BMW» планує повертати ліворуч, і вийшов на обгін на ділянці з обмеженою видимістю.

Невдалий обгін завершився ДТП. Фото: Патрульна поліція м.Хмельницький

На вулиці Бандери водій буса «FIAT DUCATO» вирішив трохи додати швидкості і врізався у «VOLKSWAGEN  TRANSPORTER», що їхав попереду.

Фото: Патрульна поліція м.Хмельницький

Два тижні поспіль спостерігаються активні спроби водіїв втекти з місця ДТП. Фактично у всіх випадках патрульні швидко знаходять винуватця і притягають його до відповідальності. Проте цього тижня не пощастило хмельничанці, яка їхала за кермом «DAEWOO LANOS». На проспекті Миру її підрізав і зім’яв її залізного коня водій вантажівки.  Зупинятись та перевірити, чи все добре з водієм  легківки та чекати патрульних винуватець не став. Патрульна поліція звертається до всіх, хто став свідком ДТП, з проханням передати усю інформацію патрульним за коротким номером «102». Нагадаємо,  ДТП трапилось 14 серпня на проспекті Миру 102 між легківкою та багатотонником. Кабіна була білого кольору, а причеп вишневого кольору і рухалась вантажівка у бік Вінниці.

А ми вкотре нагадуємо, що дотримання простих правил дорожнього руху вбереже не лише ваше життя та здоров’я. Будьте уважними на дорозі!

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне