Двох підприємців з Хмельницького можуть запроторити до в’язниці за трансляцію футболу

Фото: Україна Молода
Як повідомляє прес-служба прокуратури області, Хмельницькою місцевою прокуратурою затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно мешканців обласного центру, які шляхом несанкціонованого втручання в роботу мереж електрозв’язку супутникового телебачення неправомірно ретранслювали програми мовлення телевізійних каналів.
Так, завдяки вдало спланованій та злагодженій роботі правоохоронців області вдалось викрити неправомірну діяльність двох хмельничан, які всупереч Закону України «Про авторське право і суміжні права» розповсюджували програми мовлення телевізійних каналів на спортивну тематику.
Достовірно знаючи, що для розповсюдження сигналу мовлення телевізійних каналів «Футбол-1» та «Футбол-2»  необхідний відповідний дозвіл, з метою отримання незаконного прибутку, спільники упродовж 2014-2017 років змінювали налаштування розповсюджуваних ними супутникових ресиверів та надавали своїм клієнтам доступ до відповідних програм мовлення.
Шляхом ретрансляції зловмисники порушили права телерадіокомпанії та завдали їй шкоди на суму близько 330 тис. грн.
Як повідомив керівник Хмельницької місцевої прокуратури Валерій Заяц, за результатами досудового розслідування, проведеного за процесуального керівництва місцевої прокуратури слідчим відділом Хмельницького відділу поліції Головного управління Національної поліції в області, зібрано достатню кількість доказів для оголошення особам про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу мережі електрозв’язку, що заподіяло значної шкоди, вчинене за попередньою змовою групою осіб та повторно), ч. 2 ст. 176 (незаконне розповсюдження програм мовлення, вчинене за попередньою змовою групою осіб, що заподіяло значної шкоди) Кримінального кодексу України.
Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні направлено для розгляду до Хмельницького міськрайонного суду.

Довідково: найвища міра покарання за статтями обвинувачення передбачена ч. 2 ст. 361 Кримінального кодексу України – позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне