Городоцький район: вогнеборці закликали місцевих жителів перевірити справність печей та димарів перед експлуатацією

Фото: ДСНС

5 жовтня  рятувальники Городоцького районного сектору здійснили відпрацювання  житлового сектору Хоптинецької сільської ради, а саме с. Куманів.

Особливу увагу вогнеборці приділили соціально незахищеним верствам населення – літнім людям, яким значно важче самотужки обігріти власні помешкання та бути уважними при використанні опалювальних приладів, щоб не сталося біди, та багатодітним родинам.

Під час обходу домоволодінь рятувальники звернули основну увагу на те, що до пожеж через пічне опалення може призвести експлуатація несправних печей, їх сильне перенагрівання, неприкриті дверцята печі, з яких може випасти жаринка та спричинити займання. Тому вогнеборці закликали місцевих жителів обов’язково перевірити справність печей та димарів перед експлуатацією, не розводити вогонь у печах з тріщинками і забитими димарями. Окрім цього, рятувальники розповіли місцевим жителям, що для безпечного обігріву власного помешкання не варто розміщувати поруч з піччю легкозаймисті та горючі речовини або  використовувати  їх для розпалу печі, сушити одяг за допомогою печі.

Фахівці Служби порятунку «101» пояснили на якій відстані від печі повинні знаходитися меблі та інші речі в кімнаті, а також чому так важливо мати облаштований металевий килимок біля дверцят печі.

Всім жителям  вогнеборці роздали інформаційні листівки із застереженням та зазначеними правилами пожежної безпеки.

За інформацією ГУ ДСНС у Хмельницькій області.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне