Кам’янчанка відповідатиме за збут амфетаміну

Шкільне приміщення вартістю 1,4 млн грн використовуватиметься за цільовим призначенням
Фото: Прокуратура

Органами прокуратури в координації з іншими правоохоронцями продовжується системна робота з виявлення злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних засобів.

Так, за процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції викрито особу, яка організувала системний збут наркотиків, а також залучала до злочинної діяльності неповнолітню дитину.

Встановлено, що 24-річна мешканка міста Кам’янець-Подільського з метою власної наживи замовляла через відділення ТОВ «Нова пошта» психотропну речовину – амфетамін, який у подальшому збувала місцевим жителям.

Під час проведення санкціонованого обшуку за її місцем проживання працівниками поліції виявлено особливо-небезпечний наркотичний засіб – канабіс, який обвинувачена незаконно зберігала без мети збуту.

Окрім того, зловмисниця систематично надавала приміщення орендованої нею квартири для незаконного вживання наркотичних засобів та психотропних речовин іншими особами, серед яких подекуди були і неповнолітні.

Кошти, здобуті від незаконного продажу наркотиків, обвинувачена використовувала на фінансування подальшої злочинної діяльності.

За результатами досудового розслідування обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 306 , ч. 2 ст. 307, ч. 2 ст. 309, ч. 2 ст. 315, ч. 2 ст. 317 Кримінального кодексу України (незаконний збут та зберігання, схиляння до вживання, організація місць для незаконного вживання наркотичних засобів, психотропних речовин) направлено для розгляду до суду.

Довідково: максимальна міра покарання за вчинення вищевказаних злочинів передбачає позбавлення волі до 15 років з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне