Кам’янець-Подільською прокуратурою виявлено порушення законодавства при проведенні публічних закупівель паливно-мастильних матеріалів

Шкільне приміщення вартістю 1,4 млн грн використовуватиметься за цільовим призначенням
Фото: Прокуратура

Встановлено, що у лютому поточного року тендерним комітетом управлінням охорони здоров’я Кам’янець-Подільської міської ради проведено закупівлю палива та із переможцем відкритих торгів укладено договір про закуплю за бюджетні кошти 34 тис. літрів бензину марки А-92.

Відповідно до умов вказаного правочину загальна вартість товарної продукції склала 885 тис. грн.

Водночас, після проведення відкритих торгів, всупереч норм Закону України «Про публічні закупівлі» та положень укладеного договору, без будь-яких належних на те підстав, у квітні між замовником та постачальником укладено додаткову угоду, якою загальний обсяг пального, що планується закупити зменшено більше як на 3 тис. літрів, чим протиправно збільшено ціну за одиницю товару.

Разом з тим, згідно інформації Торгово-промислової палати у Хмельницькій області, ринкові ціни на бензин А-92 з часу проведення закупівлі та до моменту укладення додаткової угоди змінились тільки у бік зменшення.

Враховуючи загрозу порушення економічних інтересів держави внаслідок укладення незаконного правочину та необхідність забезпечення законності під час здійснення витрат бюджетних коштів, прокуратура вжила заходів до захисту інтересів держави у судовому порядку.

Так, місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання зазначеної додаткової угоди до договору про закупівлю паливно-мастильних матеріалів недійсною.

Як повідомив керівник Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури Віталій Гриньків, рішенням господарського суду Хмельницької області позицію прокуратури підтримано та позов задоволено.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне