Хмельничани віддали шахраям більше 40 тисяч гривень

Фото: ltava.poltava.ua

Як повідомляє прес-служба ГУ НП у Хмельницькій області, до 83-річної хмельничанки у двері подзвонили невідомі. Як запевняє пенсіонерка, гості представились продавцями жіночого одягу. Вправно заговоривши жінку, невідомі заволоділи коштами старенької: 9 тис. гривень.
Вже інша хмельничанка стала жертвою інтернет-шахрая. Напередодні жінка загубили свій телефон. Оголошення про пошук гаджету жінка розмістила у одній із соцмереж. Одразу невідомі відгукнулись і повідомили, що розшукали «Айфон 7+».  За повернення телефону попросили винагороду у розмірі 3 тисячі гривень. Після перерахунку шахраї на зв’язок більше не виходили. На жаль, телефон їй так ніхто і не повернув.
Крім того, ще двоє жителів обласного центру втратили кошти під час купівлі-продажу товарів через мережу інтернет. Намагаючись придбати дитячу коляску, 43-річна жінка перерахувала шахраям 2025 гривень. А у 47-річного чоловіка зловмисники під приводом купівлі картини, оголошення про продаж якої було розміщено на одному із інтернет-сайтів, зняли з картки заявника 30 тисяч гривень.
За всіма фактами шахрайства правоохоронці відкрили кримінальні провадження і вкотре застерігають мешканців області бути уважними і не довіряти незнайомцям.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне