Хмельниччина показала не найкращий результат в оцінюванні прозорісті інвестиційної сфери (ІНФОГРАФІКА)

Фото: transparentcities.in.ua

Українське представництво міжнародної антикорупційної мережі Transparency International в рамках програми Transparent cities виміряло прозорість інвестиційної сфери 100 найбільших міст України.

Над розробкою методології дослідження спільно з експертами TIU працювали іноземні інвестори, українські підприємства та соціальні підрозділи міських урядів. Всього було сформовано 17 індикаторів, які допоможуть відобразити реальну прозорість міста в інвестиційній сфері.
У містах було перевірено наявність антикорупційних програм, існуючу та опубліковану політику щодо конфлікту інтересів у міських радах, проведення перевірки діяльності підприємств міста, наявність інструментів та можливостей у інвестиційному секторі та інше.

Трійку лідерів очолив Івано-Франківськ, який набрав 15 балів з 20 можливих. Друге місце посіло місто Київ з 12,7 балами. Вінниця розмістилась на третьому місці з 12 балами.

А ось Хмельницький набрав лише 6,25 бала і отримав в загальному рейтингу лише 42 місце. Досить низькі показники Обігнав  обласний центр Кам’янець-Подільський, який набрав 6,7 балів та посів 36 місце. Шепетівка посіла 51 місце (рейтинг – 5,5), Нетішин – 65 місце (рейтинг – 4,2), Славута – 74 місце (рейтинг – 3,5), Староконстянтинів – 75 місце (рейтинг – 3,5). Дунаївці опинилися на 94 місці з рейтингом менше 1.

transparentcities.in.uaНагадаємо, що Дунаєвецьку міську громаду очолює колишня помічниця нардепа Олександра Гереги – Веліна Заяць.

фото: posipaky.info

Старокостянтинів вже 16 років поспіль очолює Микола Мельничук. Нагадаємо, нещодавно він підписав Меморандум із Львівською ОДА. Відтепер львівське сміття буде приймати Старокостянтинівський полігон твердих відходів.

Ще один “вічний” мер – Василь Сидор керує Славутою з 2006 року. У 2015 році він задекларував найбільше готівки серед своїх обласних колег, чим і забезпечив собі місце на шпальтах місцевих ЗМІ.

А ось Нетішинський міський голова на посаді з 2014 року. За цей час Олександр Супрунюк встиг потрапити не в одну скандальну історію. Зокрема саме його пов’язували із продажем історичних курганів під забудову, також за його каденції в Нетішині вбили редакторку місцевої газети “Нетішинський вісник” Ольгу Мороз. Вбивцю і досі не знайшли.

Мер Шепетівки від ВО “Свобода” Михайло Полодюк найбільше запам’ятався проваленим опалювальним сезоном у 2017 році.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне