Хмельниччина спрямувала 340 мільйонів гривень на зміцнення обороноздатності України

Хмельниччина спрямувала 340 мільйонів гривень на зміцнення обороноздатності України
Фото: ukrinform.ua

Внесок платників військового збору Хмельницької області до державного бюджету цього року склав 340 мільйонів гривень. Це на 35 мільйонів гривень, або на 10 відсотків більше від минулорічних надходжень в аналогічному періоді.

У Головному управлінні Державної фіскальної служби у Хмельницькій області позитивну динаміку надходжень військового збору  пояснюють, сумлінністю платників податків регіону. Вони нарощують розміри зарплат найманих працівників, з яких утримують та перераховують до бюджету військовий  збір. Також важливим фактором є заходи, які проводить ДФС спільно з іншими контролюючими органами з легалізації праці.

Фіскали переконливо наголошують роботодавцям не допускати фактів «тіньової» зайнятості. Вона позбавляє соціальних гарантій найманих працівників. Кожен, хто працює легально, щомісяця робить свій посильний фінансовий внесок в обороноздатність держави.

«Військовий збір був введений в Україні з серпня 2014 року як додаткове джерело фінансування і підтримки армії, яка виконує завдання у зоні проведення АТО. Запровадивши гасло «Якщо хочеш отримати мир – сплачуй військовий збір!» маємо позитивну тенденцію надходжень, а відповідно фінансування державних програм в тому числі оборони країни»,- підкреслила заступник начальник ГУ ДФС у Хмельницькій області Тетяна Процюк.

Нагадаємо, згідно статті 163 Податкового кодексу України об’єктом оподаткування військового збору є заробітна плата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати або інші виплати і винагороди, які нараховуються чи виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами. Разом з тим, визначено і ряд інших об’єктів, це – орендна плата, виграші в державній або недержавній грошовій лотереї, купівля – продаж  рухомого і нерухомого майна, виплата дивідендів, переоформлення спадщини тощо.

Нагадаємо, що 6 мешканців Хмельниччини звернулися вчора, 13 грудня, до поліції із заявами про те, що вони стали жертвами шахраїв. Наразі працівники поліції з’ясовують всі обставини і працюють над пошуком зловмисників.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне