Хмельницький рибоохоронний патруль провів бесіду з учнями НВК №2

головна
Фото: Хмельницький рибоохоронний патруль

11 грудня 2018 року в рамках Всеукраїнського тижня права представники Хмельницького рибоохоронного патруля відвідали навчально-виховний комплекс № 2, що у м. Хмельницькому, де зустрілись із учнями 10-Б класу. Школярам було проведено бесіду на тему «Права та обов’язки неповнолітніх під час здійснення риболовлі на водоймах області. Браконьєрство та відповідальність за порушення природоохоронного законодавства».

«Законодавство чітко регулює, що неповнолітні мають право рибалити виключно з берега. Окрім того, Правила спортивного і любительського рибальства визначають, що діти до 16 років мають право на безоплатну риболовлю», – зазначив керівник Хмельницького рибоохоронного патруля Андрій Полудняк.

Дітям розповіли про відповідальність за порушення природоохоронного законодавства, а саме вилов риби забороненими знаряддями лову. Зважаючи на погодні умови, представники Хмельницького рибоохоронного патруля нагадали також, щоб учні були уважними та обережними і не виходили на кригу.

1

Хмельницький рибоохоронний патруль

Під час бесіди виникла жвава дискусія. Школярі розпитували представників патруля про зафіксовані випадки браконьєрства. Цікавились своїми правами під час риболовлі на ставках, де встановлено платне рибальство.

Про особливості іхтіофауни та діючі заборони на лов раків і вилов риби у зимувальних ямах розповіла іхтіолог Управління Галина Яцишина.

«У природі все пов’язано між собою. Навіть, завдаючи будь-яких мінімальних змін екосистемі водойми, людина впливає на все середовище свого перебування. Ми сподіваємось, що разом з Вами нам вдасться відновити популяцію водних біоресурсів нашого краю», – зазначила Галина Яцишина.

Прес-служба Хмельницького рибоохоронного патруля

Нагадаємо, Хмельницький рибоохоронний патруль затримав майже 180 кг біоресурсів. Під час проведення рибоохоронних заходів з 7 по 9 грудня інспектори Хмельницького рибоохоронного патруля викрили 10 порушень, з яких шість – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконний збут водних біоресурсів). Так, 7 грудня під час рейду патрульні викрили місцевого жителя, який здійснював вилов риби забороненими знаряддями лову – трьома сітками «екран» і драчем. Крім того, він рибалив на зимувальній ямі р. Вовк, поблизу смт Летичів.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне