Лісівники Хмельниччини не допустили жодної великої пожежі протягом пожежонебезпечного періода

Лісівники Хмельниччини не допустили жодної великої пожежі протягом пожежонебезпечного періода
Фото:

Завершився пожежонебезпечний період у лісах, який цього року був дуже напруженим через спекотні весну й літо. Та незважаючи на це, лісогосподарські підприємства Хмельницького облуправління лісового та мисливського господарства не допустили жодної великої пожежі. Зафіксовано в трьох лісгоспах лише вісім випадків низових пожеж, що сталися з вини населення. Їхня площа незначна – 0,76 гектара.
Спрацювали непогано, бо цілодобово патрулювали ліси. На підприємствах діють 13 пожежно-спостережних веж, десять з яких обладнано системами телеспостереження, є 4 лісопожежні станції, 10 пожежних автомобілів та 19 лісопожежних модулів. Для забору води пристосовано 70 протипожежних водойм. Лісгоспи мають 49 мотопомп, 314 ранцевих обприскувачів, 68 радіостанцій.

Цьогоріч здійснено такі профілактичні та попереджувальні заходи:

– проведено 1001 рейд-патрулювання з виявлення порушників Правил пожежної безпеки в лісах;
– влаштовано 933 км мінералізованих смуг (план -530 км);
– проведено догляд за мінералізованими смугами на 3423 км (план – 1186 км);
– прочитано лекцій та проведено бесід на протипожежну тематику – 789, у ЗМІ опубліковано 96 виступів;
– поновлено 328 одиниць наочної протипожежної агітації, крім того ще 25 білбордів розміщено спільно з районними територіальними пожежно-рятувальними підрозділами на їхніх конструкціях;
– перекрито 448 в’їздів у лісові масиви.

Слід зазначити, що лісівники тісно співпрацювали з підрозділами ДСНС у відповідності до затвердженого Плану взаємодії на 2018 рік. Це теж стало надійною запорукою в боротьбі з вогнем.

На забезпечення охорони лісів від пожеж в поточному році вже витрачено понад 4,3 мільйона гривень власних коштів підприємств. Хоча новий протипожежний період настане ще не скоро, але підприємства вже почали підготовку до нього.

Прес-служба Хмельницького ОУЛМГ.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне