Лісівники підтвердили сертифікат FSC

fsc_teaser
Фото: beregovolh.com

Лісова сертифікація – це діяльність, під час якої визнаний в установленому порядку орган засвідчує відповідність системи ведення лісового господарства встановленим екологічним та соціальним вимогам.

У ДП “Новоушицьке лісове господаство”  на початку грудня 2018 року проведено щорічний аудит в рамках процесу сертифікації за схемою FSC. Його здійснювала фірма MANNEPConLT, акредетована Лісовою Опікунською Радою. Аудитом оцінювалися відповідність “Тимчасовим стандартам NEPCon для оцінки ведення лісового господарства в Україні” версія від 12 грудня 2014 року. А також “Стандарт ланцюга постачання NEPCon для лісозаготівельних підприємств із використанням товарних знаків FSC утримувачами сертифікатів (FSC-STO-50-001V2-0)”. Перевірку  проводили  Георгій Бондарчук та Олександр Целіщев.

Як інформує ДП “Новоушицьке лісове господаство”, аудит здійснювався за усіма критеріями. Відбулися виїзди аудиторів в лісові масиви, співбесіди з працівниками підприємства, місцевим населенням та адміністрацією району, іншими зацікавленими сторонами. А тому приємно відзначити, що  порушень вимогам критеріїв FSC в ДП “Новоушицьке лісове господаство” не виялено та було підтверджено відповідність виданого сертифікату.

Нагадаємо, лісівники Хмельниччини поставляють ялинки на всі смаки. Спливає 2018 рік. Для кожної родини  передноворічний період сповнений приємними клопотами: де придбати лісову красуню – ялинку або дерево інших хвойних порід? Адже саме ялинка з її неповторним виглядом і запахом створює бадьорий, святковий настрій для усіх, а особливо – дітей. Максимально задовольнити потреби населення в придбанні лісових красунь – прямий  обов’язок працівників лісгоспу. З цією метою щорічно в лісових розсадниках, шкілках і на плантаціях висаджують тисячі крихітних саджанців ялини, за якими ведеться догляд. Вирубка хвойних дерев проводиться тільки у спеціально відведених для цього місцях і не завдає шкоди лісовим насадженням.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне