Мікрорайон “Грузевиця-2” проситься у межі Хмельницького

Фото: Мирослава Мельник

Де-факто багатоповерхівки з мікрорайону “Грузевиця-2” розташовані у місті. Ці будинки зведені одразу за приміщеннями ПАТ “Хмельницькгаз”, що на проспекті Миру. А ось до юридичного місця розташування доведеться подолати відстань майже у 17 кілометрів.

І ось саме мішанина між юридичним та фактичним місцем проживання створює для жителів цього мікрорайону складнощі, запевняє автор петиції Тетяна Біла.

“Мікрорайон “Грузевиця-2″, зокрема будинки по вул..Будівельників 1,2,3,4,4/1,4/2,5/1,5/2 територіально закріплений за с.Грузевиця та підпорядковується Чорноострівецькій громаді. Заселеність даних будинків – це переважно молоді сім’ї з дітьми, які працюють та навчаються у м.Хмельницькому. Питання реєстрації місця проживання(далі прописки) стоїть гостро: лікарні, садочки, школи, оздоровчі заклади тощо. З питаннями щодо пільг різних категорій населення в більшості випадків відмовляють як органи Хмельницького соціального захисту населення, так і Чорноострівецького через прописку в с.Грузевиці , а навчання та працевлаштування в м.Хмельницькому,” – пише жінка.

Петицію підтримало 210 людей. Тим часом міська влада не може відповісти, чи включать цей та інші, зокрема дачні, житлові масиви у межі міста.

“Враховуючи те, що на даний час містобудівна документація знаходиться на завершальному етапі розробки, не пройшла процедуру експертизи та не затверджена сесією Хмельницької міської ради, ми не можемо дати Вам інформацію щодо включення територій у межі міста,” – проінформував у відповіді на інформаційний запит директор Департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів Олександр Чорнієвич.

Детальніше ознайомитись із зверненням можна тут.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне