Мінрегіон хоче дозволити розміщувати навчальні заклади на перших поверхах житлових будинків

Фото: Мінрегіонбуд

Про це на свої сторінці у Facebook написав заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

https://www.facebook.com/lev.partskhaladze/photos/a.162260117261772.1073741833.160945070726610/956584264496016/?type=3&theater

Як запевняє урядовець, такі зміни у держвних будівельних нормах допоможуть вирішити проблему нестачі навчальних закладів, зокрема дитячих садочків та початкових шкіл, у великих містах.


– Не завжди є, де можна розмістити окремий навчальний заклад. Тому близько 50% міських шкіл є переповненими. Діти змушені навчатися по 35-40 учнів в класі або у декілька змін. А для малечі в перших класах це взагалі суцільний стрес, – зазначив Лев Парцхаладзе.


У нових ДБН щодо містобудування та дитсадків урядовці вже передбачили можливість проектувати невеликі дошкільні заклади, вбудовані або вбудовано-прибудовані у житлові будинки. За аналогічним принципом планують дозволити проектування і початкових шкіл. У Міністерстві впевнені, що такі іновації будуть зручними для батьків та дітей через близькість шкіл.

Ідея викликала резонанс. У коментарях українці одразу почали зазначати, що проблема не у нестачі місць для дітей, а саме у численних порушеннях містобудівної документації та генеральних планів населених пунктів.

Українці вбачають чергову корупційну схему в майбутніх новаціях Мінрегіонбуд

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне