На Хмельниччині антимонопольники виявили черговий “уявний” тендер

Фото: Autoline

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало два херсонські підприємства ПАТ «ПРОТОРУС» та ТОВ «АВТО ІМПЕРІЯ ГОЛД» на 98 тис. грн за антиконкурентні узгоджені дії, інформує прес-служба обласного відділення.

Відділення встановило, що у серпні-вересні 2017 року товариство узгодили дії під час проведення однієї із державних закупівель. ДП «Перший державний пожежно-рятувальний загін Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області» розпочав тоді процедуру відкритих торгів із закупівлі автопідйомника.

Товариства подавали свої тендерні пропозиції з одного авторизованого електронного майданчика та завантажували їх з використанням однакової IP-адреси. До того ж, тендерні пропозиції та додаткові документи були ідентично оформлені.

Протягом 2016 та 2017 років ПАТ «Проторус» та ТОВ «Авто Імперія Голд» спільно брали участь в 4 публічних закупівлях. Майже в усіх тендерах переможцем було визнано ПАТ «Проторус». У них товариства не здійснювали пониження ціни, винятком була лише одна тендерна процедура, де приймали участь інші учасники. Згадані учасники торгів перебували у господарських відносинах.

Протягом 3 років ПАТ «Проторус» та ТОВ «Авто Імперія Голд» заборонено приймати участь у державних закупівлях.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне