На Ярмолинеччині фермерське господарство не хоче повертати у державну власність ставок площею 30 га

Фото: Вікіпедія

Городоцькою місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом невиконання рішення суду про повернення у державну власність 30 га земель водного фонду вартістю 1,2 млн грн, інформує прес-служба прокуратури Хмельницької області.

Прокуратурою встановлено, що у 2011 році між одним із державних сільгосппідприємств, що знаходиться в підпорядкуванні Національної академії аграрних наук України, та селянським фермерським господарством укладено договір виконання робіт, відповідно до якого у користування суб’єкта господарювання передано водоймище площею 29,8 га на території Шарівської сільської ради Ярмолинецького району.
Окрім цього, додатковою угодою між держпідприємством та фермерським господарством погоджено встановлення навколо водоймища тимчасових споруд.
У зв’язку із тим, що вказані правочини суперечили вимогам законодавства, судом за позовом прокурора їх визнано недійсними та комерційного суб’єкта господарювання зобов’язано звільнити земельну ділянку шляхом демонтажу металевих та дерев’яних  конструкцій, розміщених на ній.
Оскільки рішення суду в добровільному порядку виконано не було, його примусове виконання здійснюють органи державної виконавчої служби.
Однак, і в межах виконавчого провадження законні вимоги державного виконавця, навіть незважаючи на застосування штрафних санкцій, боржником проігноровано та земельну ділянку водного фонду вартістю 1,2 млн. грн. не звільнено.
Як повідомив керівник Городоцької місцевої прокуратури Сергій Стецюк, за вказаним фактом місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 382 Кримінального кодексу України (невиконання судового рішення).
Проведення досудового розслідування доручено слідчому відділу Ярмолинецького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області.
На даний час вживаються заходи та проводяться слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне