На Хмельниччині адвоката, якому інкримінують корупційні правопорушення, по0відомили про підозру

Фото: agropolit.com

Прокурор Хмельницької області Олег Синишин повідомив адвокату про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки), ч. 2 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України, повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області.

Як встановило досудове розслідування кримінального провадження, адвокат, перебуваючи у 2012 році на посаді юрисконсульта в одній із банківських установ, від імені начальника відділу банку склав завідомо неправдивий офіційний документ – лист з проханням зняти заборону відчуження нерухомого майна, який підписав, завірив печаткою та надав нотаріусу. На підставі цього листа приватним нотаріусом із державних реєстрів вилучено відповідні записи.

В результаті таких неправомірних дій службовця банку, чотирьохкімнатна квартира у м. Хмельницькому вартістю близько 1 млн. грн., яка перебувала в іпотеці банку для забезпечення виконання місцевою мешканкою та її чоловіком грошових зобов’язань за отриманими ними кредитами в розмірі понад 183 тис. доларів США, була відчужена власниками на користь третіх осіб.
Отриманими від реалізації майна грошовими коштами боржники розпорядилися на власний розсуд, а не для погашення заборгованості по кредитним зобов’язанням. Внаслідок цього, через позбавлення банківської установи можливості звернути стягнення на предмет іпотеки, інтересам юридичної особи спричинено тяжкі наслідки.
За результатами досудового розслідування Хмельницькою місцевою прокуратурою затверджено обвинувальний акт у вказаному провадженні, який для розгляду направлено до Хмельницького міськрайонного суду.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне