На Хмельниччині державі реально повернуто майже 19 га землі водного фонду вартістю понад 350 тис грн

Шкільне приміщення вартістю 1,4 млн грн використовуватиметься за цільовим призначенням
Фото: Прокуратура

Старокостянтинівською місцевою прокуратурою в межах реалізації представницьких повноважень забезпечено реальне виконання рішення суду про повернення земельної ділянки водного фонду у власність держави.

Так, розпорядженням Красилівської районної державної адміністрації у 2013 році одному із товариств затверджено технічну документацію із землеустрою та на підставі договору оренди надано в користування строком на 49 років 18,6 га землі.

Вивченням вказаного розпорядження та договору оренди землі встановлено, що останні видані (укладені) з порушеннями вимог законодавства.

Зокрема, всупереч вимог Земельного кодексу України райдержадміністрація передала ділянку водного фонду для ведення рибного господарства не маючи на це відповідних повноважень. Окрім цього, договір оренди укладено без розроблення та затвердження нормативно-грошової оцінки земельної ділянки, що є основою для визначення розміру орендної плати.

«Тому місцева прокуратура, діючи на захист інтересів держави, звернулась до суду з вимогами визнати недійсними розпорядження райдержадміністрації та договір оренди землі, а також повернути земельну ділянку її власнику», – повідомив заступник керівника Старокостянтинівської місцевої прокуратури Ярослав Лісовий.

Господарським судом Хмельницької області позовні вимоги прокуратури задоволені в повному обсязі.

Після неодноразового перегляду судами вищих інстанцій вказане рішення суду набрало законної сили та звернуто до виконання.

Вжитими заходами, в ході його примусового виконання, земельну ділянку водного фонду площею майже 19 га та вартістю 358 тис. грн. повернуто належному власнику – державі.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне