На Хмельниччині підприємство зобов’язано сплатити до бюджету півмільйона гривень збитків, завданих використанням землі без правовстановлюючих документів

Шкільне приміщення вартістю 1,4 млн грн використовуватиметься за цільовим призначенням
Фото: Прокуратура

Органами прокуратури області приділяється особлива увага законності використання земель державної та комунальної власності.

Встановлено, що ще у 2012 році одне із підприємств стало власником будівель і споруд частини виробничого комплексу у м. Кам’янці-Подільському.

Рішенням міської ради власнику нерухомості затверджено технічну документацію із землеустрою та на землекористувача покладено обов’язок упродовж місяця укласти договір оренди ділянки.

Однак, всупереч вимогам законодавства та рішенню органу місцевого самоврядування, з того часу правовстановлюючі документи, що посвідчують право користування землею площею більше 18 тис. кв. м, так і не оформлені.

У зв’язку із цим, ділянка використовувалась безоплатно, а бюджет територіальної громади недотримував значні кошти.

Тому відповідною комісією обраховано збитки, завдані використанням землі, які суб’єкт господарювання добровільно відшкодувати відмовився.

«Вказане стало підставою для захисту прокурором інтересів держави у суді», – повідомив керівник Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури Віталій Гриньків.

Місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про стягнення із недобросовісного землекористувача на користь міської ради 532 тис. грн. збитків.

Рішенням господарського суду Хмельницької області, залишеним в силі постановою суду апеляційної інстанції, позицію прокуратури підтримано та позов задоволено.

Відтак, за реагування прокуратури недобросовісний землекористувач сплатить до бюджету м. Кам’янця-Подільського півмільйона гривень.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне