На Хмельниччині поліцейські перевірили понад 6000 автобусів для пасажирських перевезень

Фото:

В межах проведення працівниками поліції Хмельниччини комплексу цільових заходів під умовною назвою «Перевізник» за останні 3 місяці в області перевірено  понад 6 тисяч автобусів, які використовуються для надання послуг з перевезення пасажирів. – повідомляють у ГУ НП у Хмельницькій області.

Поліція перевіряє перевізників

Також поліцейські оглянули і 163 транспортних засоби, які перевозять організовані групи дітей.

15 з перевірених у загальному підсумку автобусів виявилися несправними. Переважна більшість з них (10) мали несправності гальмівної системи, а у одному були незаконно встановлені додаткові сидіння.

За згаданий період виявлено 388 порушень, вчинених водіями пасажирських автобусів серед них: 1 факт керування у нетверезому стані, 17 випадків керування без необхідних дозвільних документів, 135 фактів перевезення пасажирів понад встановлену заводом-виробником транспортного засобу кількість.

Як показали численні перевірки, проведені працівниками поліції, водії частенько люблять відхилитися від встановленого маршруту, не заїхати на автостанцію. Таких фактів зафіксовано  182.

Також правоохоронці перевіряли і маршрутників обласного центру

До речі, важливу роль у проведенні профілактичної операції «Перевізник» відіграють і громадські активісти. Саме завдяки тому, що вони передали патрульним зафіксовані на відео факти правопорушень, вчинених водіями транспортних засобів, 4 недобросовісних водіїв було притягнуто до відповідальності.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне