На Хмельниччині привласнили 400 тисяч гривень, які були виділені на ремонт доріг. Прокуратура розпочала кримінальні провадження

Шкільне приміщення вартістю 1,4 млн грн використовуватиметься за цільовим призначенням
Фото: Прокуратура

Органами прокуратури спільно з іншими правоохоронними органами вживаються заходи до виявлення та розкриття правопорушень у сфері бюджетних відносин.

Об’єктом особливої уваги правоохоронців наразі є законність та ефективність використання бюджетних коштів, виділених на будівництво та ремонт автомобільних доріг.

Старокостянтинівською місцевою прокуратурою виявлено факт привласнення бюджетних коштів, виділених на ремонт дорожнього покриття на території Красилівського та Теофіпольського районів.

Встановлено, що виконавцем вказаних робіт є один із суб’єктів господарювання, який у травні цього року взяв на себе зобов’язання провести роботи на суму понад 6,6 млн. грн.

Вивченням стану фактичного виконання ремонтних робіт встановлено невідповідність їх обсягів задекларованим у кошторисній документації та актах виконаних робіт.

Внаслідок цього за попередніми підрахунками з бюджету безпідставно сплачено близько 400 тис. грн.

За вказаними фактами місцевою прокуратурою розпочато 2 кримінальних провадження за ч.3 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Проведення досудового розслідування доручено слідчим підрозділам Теофіпольського та Красилівського відділів поліції Головного управління Національної поліції в області.

На даний час проводяться слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне