На Хмельниччині розпочався Всеукраїнський вишкіл “Школа юних інструкторів та командирів”

Фото: www.adm-km.gov.ua

З 15 по 19 серпня на базі в/ч А-4239 проходить Всеукраїнський вишкіл “Школа юних інструкторів та командирів”. Захід проводиться за підтримки управління молоді і спорту облдержадміністрації, ГО “ВПК “Подільські січові стрільці” та Всеукраїнського об’єднання військово-патріотичних організацій (ВОВПО).

Основна мета вишколу – підготовка патріотично вмотивованої молоді, яка готова виступити на захист своєї Батьківщини та вміє впевнено діяти в будь-яких життєвих ситуаціях.

У програмі вишколу теоретичні та практичні заняття, під час яких хлопці та дівчата ознайомляться з уставом, структурою та взаємодією родів військ ЗСУ, навчальні заняття з інженерної, топографічної, розвідувальної, тактичної, медичної підготовки, виконання вправ підготовчих та навчальних стрільб з АК-74, метання гранати, теоретичні та практичні заняття з спецкурсу “Школа молодших командирів”.

www.adm-km.gov.ua

Також проводитимуться індивідуальні та командні змагання з військово-прикладних видів спорту, здача нормативів (розборка-зборка АК, надання домедичної допомоги, прийоми рукопашного бою від погрози вогнепальною зброєю, нормативи з фізичної підготовки), військово – тактичні ігри «Штурм висоти» та «Сполох», тощо.

Окрім того учасники вишколу послухають розповіді про відомі історичні постаті і події, пов’язані із нашим краєм, наприклад, Якова Гальчевського. Також у програмі заходів – проведення «Уроку Мужності», під час якого молоді люди матимуть змогу поспілкуватися з воїнами АТО.

За інформацією сайту Хмельницької облаcної державної адміністрації

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне