На Хмельниччині шахраї “живляться”наївними громадянами

Фото: ГУ НП у Хмельницькій області,

Як повідомляє ГУ НП у Хмельницькій області, минулої доби до територіальних підрозділів поліції області надійшло 5 заяв від громадян, які стали жертвами шахраїв

До 64-річної жительки села Ганусине Полонського району зателефонувала невстановлена особа, яка представилась працівником служби безпеки банку і шахрайським шляхом заволоділа 2600 гривень, які потерпіла перерахувала зловмиснику.

36-річний житель селища Гриців, що у Шепетівському районі, перерахував 2500 гривень незнайомому чоловікові, який представився працівником рекрутингової агенції і обіцяв працевлаштувати потерпілого за кордоном.

83-річна хмельничанка віддала незнайомій особі 2 тисячі гривень та 1400 доларів США нібито для того, щоб її сина не притягнули до кримінальної відповідальності.

Ще двоє пенсіонерок з мікрорайону Озерна стали жертвами псевдолікарів, повіривши в історії про необхідність коштів на термінове лікування сина. 72-річна хмельничанка передала зловмисникам 3 тисячі гривень і 100 доларів США, а 84-річна — 5 тисяч гривень і 500 доларів США.

За всіма фактами шахрайств працівники поліції відкрили кримінальні провадження. Оскільки більшість потерпілих — люди похилого віку, правоохоронці звертаються до молодшого покоління з проханням розповідати своїм старшим родичам про такі шахрайські схеми.

 

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне