На Хмельниччині затримали рецидивіста, який намагався підкупити заступника начальника слідчого відділу поліції

Фото: hm.npu.gov.ua

Як повідомляють у ГУ НП у Хмельницькій області, щоб у черговий раз не потрапити за ґрати, 27-річний житель райцентру Славута запропонував заступнику начальника слідства місцевого відділу поліції 200 доларів США хабара. Проте правоохоронець повідомив про таку пропозицію своє керівництво та прокуратуру, і зловмисника затримали прямо під час передачі частини вказаних коштів.

Вчора, 28 серпня, працівники слідчого відділу Славутського відділу поліції спільно з Хмельницьким управлінням Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України за процесуального керівництва прокуратури задокументували факт надання неправомірної вигоди працівнику поліції.
27-річний житель Славути раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за систематичні крадіжки, грабунки та завдання тілесних ушкоджень. Розуміючи, що цього разу за вчинення крадіжок йому знову загрожує реальне ув’язнення, зловмисник вирішив спробувати відкупитися та запропонував заступнику начальника слідчого відділу поліції 200 доларів США хабара.

hm.npu.gov.ua

Проте капітан поліції одразу повідомив про факт пропозиції неправомірної вигоди своє керівництво та прокуратуру. Зловмисника затримали прямо під час передачі частини вказаної суми в розмірі 2 тисяч гривень. Молодику вже оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст. 369 (надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років. Найближчим часом йому буде обрано запобіжний захід на період досудового розслідування.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне