Неодноразово судимий «мисливець» за жіночими сумочками на час досудового слідства перебуватиме під вартою

Фото: kma.court.gov.ua

Слідчим суддею Хмельницького міськрайонного суду було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці тричі судимому чоловіку, 1982 року народження, жителю м. Красилів, який підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст.186 КК України (відкрите викрадення чужого майна, вчинене повторно (грабіж).
Так, чоловік будучи раніше неодноразово судимий за майнові злочини та вбивство, відбувши покарання, на шлях виправлення не став, та протягом січня – березня 2018 року влаштував «полювання» на жінок, що пересувались містом у вечірню пору доби та їх сумочки, а саме за три місяці відкрито на вулиці, біля будинків, пограбував 10 жінок, вириваючи з їх рук сумочки. В переважній більшості сумок знаходились мобільні телефони, гаманці з коштами, ключі, паспорти, посвідчення, банківські картки.
Водночас судом визначено розмір застави, що є обов’язком суду, а саме – понад 90 000 грн., у разі внесення яких, підозрюваний може бути звільнений з-під варти із покладенням обов’язків:

– прибувати до слідчого, прокурора, суду за кожною вимогою;
– не відлучатися із населеного пункту, в якому він проживає, без дозволу слідчого, прокурора або суду;
– повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання.

У разі невиконання даних обов’язків, застава звертається в дохід держави.
Санкція ч.2 ст.186 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 4 до 6 років.
Суд обираючи запобіжний захід врахував, що чоловік обґрунтовано підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.186 КК України, за яке передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років, що є тяжким злочином, офіційно не працює, не має стабільного прибутку, що свідчить про нестійкість його соціальних зв’язків, раніше неодноразово судимий в тому числі і за майнові злочини, має не погашену судимість, а його поведінка, зокрема факт перебування у розшуку, вказує про неможливість запобігання ризикам за умови обрання більш м’якого запобіжного заходу.

Про подію повідомляє прес-секретар Хмельницького міськрайонного суду Алла Плінська.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне