Опалювальний сезон в Шепетівці знову під загрозою

Фото: shepetivka.com.ua

Сайт міста Шепетівка повідомляє, що 28.08.2018 у Хмельницькому відбулось розширене засідання колегії облдержадміністрації під керівництвом голови ОДА Вадима Лозового. Участь у розширеному засіданні колегії взяли голови районних рад, сільські, селищні, міські голови об’єднаних територіальних громад, керівники установ та організацій органів центральної влади та структурних підрозділів облдержадміністрації.

Члени колегії розглянули чотири питання порядку денного. Друге питання порядку денного особливо цікавило шепетівчан, адже йшлося про стан виконання завдань з підготовки житлово-комунального госпо­дар­ства об­ласті та соціальної сфери до роботи в зимовий період 2018/2019 року.

Начальник управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Сергій Дашковський доповів, що існує загроза зриву опалювального сезону у місті Шепетівка через борги ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» за спожитий природний газ перед НАК Нафтогаз України, хоча технічну підготовку до зими об’єктів централі­зованого теплопостачання підприємством здійснюється згідно з плановими показниками. Джерела погашення існуючої заборгованості Kf.ua за природний газ у підприємства немає, відтак воно не має можливості реструктуризувати борги через відсутність гарантій щодо виконання договору реструктуризації.

Слово взяв міський голова Михайло Полодюк, який повідомив, що наради та перемовини із керівництвом ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» не дали результатів. Майно не передали у комунальну власність і багатомільйонний борг досі не погашений.

Зараз справою займається господарський суд. Там вирішується питання щодо скасування договору концесії. ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» відмовляється передавати майно до вирішення ситуації в суді. Є домовленість про те, що коли майно все ж передадуть, нам сприятимуть у підписанні договору щодо постачання газу. На сьогодні відмова нового керівництва від передачі майна призводить до того, що Шепетівка знову у підвішеному стані. Серед 6 тисяч міських квартир, власники 1500 написали заяву і відключились від централізованої системи й перейшли на індивідуальну. Ситуація критична, бо люди не знають чого чекати.

Разом з тим міська влада все ж таки готуються до початку опалювального сезону 2018-2019 року.

У Шепетівці 349 багатоповерхівок, у них на 80% запланованих робіт уже провели. Так само на 80% навчальні заклади забезпечені стабільним опаленням. Встановлені модульні котельні у всіх комунальних дитячих садочках та лише у 40% шкіл. Вже виділено 3,5 мільйони на те, щоб закупити ще модульні котельні для шкіл і встановити до початку холодів

Натомість керівник ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» Олександр Пустовойт каже, що зрив торішнього опалювального сезону стався не через них, а через ПАТ «Шепетівкагаз», які не дали доступу до газоходів.

Є рішення судів, на підставі якого ми відстоюємо свою правову позицію про те, що ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» не було винним у зриві минулого опалювального сезону. Ми проводимо роботу з НАК “Нафтогаз України” щодо отримання договору на постачання газу для опалювального сезону. На підприємстві немає заборгованості по зарплаті та відсутні борги перед «Шепетівкагаз» за транспортування та розподілення газу. Я впевнений, що сезон розпочнеться вчасно.

Про шалені борги за спожитий газ, співвласник приватного теплопостачальника дипломатично промовчав.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне