Перебуваючи на кризі, рибалкам слід бути вкрай обережними

головна
Фото: km.dsns.gov

З настанням похолодання водойми Хмельниччини вкрились першим льодом. Надзвичайники неодноразово попереджали подолян про небезпеку, яку приховує недостатньо зміцніла крига, проте рибалки вперто ігнорують заклики.

Так, 6 грудня рятувальники обласної Держслужби з надзвичайних ситуацій разом із представниками ЗМІ провели рейд на кризі річки Південний Буг, аби проінформувати громадян та рибалок щодо правил безпеки під час знаходження на льоду.

1

km.dsns.gov

ДСНСівці поспілкувалися з кожним, хто, сидячи біля ополонки, терпляче чекав на свій улов. Як інформує ГУ ДСНС у Хмельницькій області, надзвичайники вручили рибалкам листівки з прописаними у них правилами безпеки на льоду. А перехожим вогнеборці вручили листівки з правилами поводження під час ожеледиці.

3

km.dsns.gov

Тож пригадаймо, як діяти, якщо під вами проломилась крига: першою і головною дією є утихомирення паніки. Якщо немає нікого поруч, щоб покликати на допомогу, потрібно лягти на спину у місці пролому, розпластатися і спробувати вилізти у тому ж напрямку, в якому провалилися. Вибиратись з води в іншому напрямку небезпечно, оскільки лід там може бути ще тоншим. Якщо вам вдалося вибратися з води, то не вставайте на лід, а намагайтесь повзком дістатися берега.

2

km.dsns.gov

4

km.dsns.gov

Якщо ви стали свідком нещасного випадку на льоду, одразу телефонуйте в Службу порятунку «101». Для надання допомоги можна скористатися будь-якими підручними засобами: ременем, палицею, мотузкою, поводком для собак. Головне пам’ятати, що постраждалий може бути в стані шоку, паніки і, рятуючись, може потягнути за собою. В такому разі найкраще було б знайти будь-яку річ, щоб покласти її між собою та потопаючим. Діставши потерпілого з води, потрібно одразу відповзти від пролому на найбільш безпечну відстань та, за необхідності, надати потерпілому домедичну допомогу.

Дотримуйтесь порад та не наражайте себе на небезпеку.

Нагадаємо, рятувальники попереджають рибалок про небезпеку перебування на льоду. 2 грудня рятувальники провели рейди на місцевих водоймах Полонського району, аби нагадати громадянам правила безпеки під час перебування на кризі.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне