«Перлина Славутчини»: відпочивальники залишили гори сміття, поламані стенди, понівечені столи і лавки

«Перлина Славутчини»: відпочивальники залишили гори сміття
Фото: kmlis.gov.ua

Ось і завершився сезон літнього відпочинку та екскурсій. Співробітники Національного природного парку «Мале Полісся» провели цьогоріч десятки екскурсій теренами Парку. Сотні школярів та дорослих мали змогу пройтися мальовничими куточками, відвідати екологічну стежку та інші об’єкти природо-заповідного фонду, а також збагатитися знаннями про природу Поліського краю. Оскільки погодні умови погіршилися, то для збереження в належному стані інформаційних стендів, які розміщенні на маршруті екологічної стежки «Перлина Славутчини», працівники Парку днями їх демонтували.

Під час демонтажу стендів ми із сумом спостерігали наслідки діяльності відпочивальників – гори сміття, поламані стенди, понівечені столи і лавки.

kmlis.gov.ua

До того ж нам було дуже неприємно, проводячи екскурсію екологічною стежкою, говорити допитливим школярам: «Дітки, а ось тут мав бути стенд під назвою «Історія рідного краю», але, на жаль, його знищили». Можливо завтра і ваша дитина прийде на екскурсію і побачить, чи точніше не побачить того, що було зроблено для наочного пізнання нею природи.

kmlis.gov.ua

Працівники НПП вкотре закликають відвідувачів бережно ставитися до об’єктів туристично-рекреаційної інфраструктури Парку; не руйнувати те, що зроблено для комфортного відпочинку людей та не залишати після себе сміття, різний непотріб!

Повідомляє О.МНЮХ, старший науковий співробітник НПП «Мале Полісся».

Нагадаємо, що у ДП «Проскурівське лісове господарство» до акції створення лісових культур долучилася влада Хмельницького району

Приєднуйтесь до нашого каналу у Viber та Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне