Після втручання прокуратури у Ізяславському районі оренду землі для орендаря збільшили втричі

Фото: wall.alphacoders.com

Як повідомляє прес-служба обласної прокурату, на підставі рішення Ізяславської районної державної адміністрації  у 2010 році в оренду для обслуговування виробничих будівель і дворів одному з місцевих товариств надано 58 га землі, розташованої за межами населених пунктів на території Клубівської сільської ради Ізяславського району.

Розмір орендної плати, згідно з умовами укладеного договору, складав 217 тис. грн.
Попри те, що вартість цієї земельної ділянки на сьогодні зросла до 50 млн. грн., орендна плата за її використання тривалий час лишалась незмінною.
У зв’язку з цим райдержадміністрацією орендарю запропоновано внести зміни до вказаного договору та привести розмір плати за користування землею у відповідність до вимог законодавства. Однак, суб’єктом господарювання пропозиції орендодавця проігноровано.
«Реагуючи на виявлені порушення, Шепетівською місцевою прокуратурою вжито заходи до захисту інтересів держави у судовому порядку», – повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Вадим Вітрук.
Рішенням господарського суду Хмельницької області позицію прокуратури підтримано та позов задоволено.
Відтак, завдяки реагуванню прокуратури розмір орендної плати за використання землі державної власності збільшено до 750 тис. грн.
Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне