Поблизу Кам’янця-Подільського правоохоронці закрили незаконний кар’єр – збитки державі понад 10 мільйонів

Фото:

Як повідомляє прес-служба ГУ НП у Хмельницькій області, працівниками Управління захисту економіки виявлено незаконний кар’єр, в якому видобували гіпсовий камінь.
Правоохоронці встановили, що на території Кам’янець-Подільського району здійснюється незаконне видобування корисних копалин. В подальшому з’ясувалось, що комерційна структура здійснює свою діяльність без спеціального дозволу на користування надрами.

Співробіник УЗЕ під час слідчих дій

Незаконно видобутий гіпсовий камінь порушники експортували за межі країни.

За попередніми підрахунками, внаслідок злочинних дій посадових осіб товариства державним інтересам та навколишньому природному середовищу спричинено істотної шкоди на суму понад 10 мільйонів гривень. Наразі проводиться подальша перевірка з метою встановлення кола причетних до протиправної діяльності осіб.

За даним фактом розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає накладення штрафу в розмірі від 400 до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі та той самий строк.

Приєднуйтесь до нашого каналу у Telegram
Поділіться в соціальних мережах:

Популярне